Artik Cep Telefonu IMEI`den Kapanmayacak!

Elektronik Kimlik Bilgisine Haiz Cihazlarin (IMEI) kayitlarinin düzgün yapilmamasi veya hiç yapilmamasindan son kullanici magdur oluyor; cihaz ya hiç kullanima açilmiyor ya da bir süre kullanildiktan sonra kapatiliyor.

Artik Cep Telefonu IMEI`den Kapanmayacak!

Tüketici ile iletisimi son derece etkili olan Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu (BTK) IMEI kayit islemlerinde magduriyetlerin önlenmesine yönelik bazi kararlar aldi. Alinan karar ile kayit islemlerinde mobil telefon isletmecilerine birtakim yükümlülükler getirildi.
Mobil telefon isletmecileri asagidaki kararlarla bagli olacak: Kuruma gönderilen evrak üzerinde Abone Kayit Merkezi kasesinin ve asli gibidir kasesinin olup olmadigi, kayit merkezinin açik adres ve iletisim bilgilerinin bulunup bulunmadigi kontrol edilecek.
Sisteme girilen bilgiler ile abone kayit merkezleri tarafindan gönderilen belgelerin tutarliligi kontrol edilecek, eksik ve yanlis basvuru kayitlari iptal edilecek.
Kayit islemleri sirasinda alinan evraklar en geç kayit tarihini takip eden ay sonuna kadar Kuruma gönderilecek.
Sisteme bilgileri girdigi halde, belgeleri göndermeyen, kasitli bir sekilde eksik ve yanlis bilgi gönderen Abone Kayit Merkezlerine yönelik gerekli tedbirler alinacak.
Isletmeciler, hukuka aykiri islem yapilmasini önlemek amaciyla kayitta kullanilan internet islem aginin güvenligini saglayacak tedbirleri alacak.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284