Artik Cep Yakmayacak

Saglik Bakanligi, Agiz ve Dis Sagligi Merkezlerinde tedavi olan hastalardan her randevu için aldigi katilim payi uygulamasina son verdi.

Artik Cep Yakmayacak

Bundan sonra hasta bir tedavi için farkli günlerde hastaneye gitse de tek katilim payi ödeyecek.
Saglik Bakanligi, Agiz ve Dis Sagligi Merkezlerinde muayene sonrasi ileri dönemlerde yapilan tedaviler için her defasinda hastalardan muayene katilim payi alinmasina 'dur' dedi. Buna göre sigortalilar tarafindan Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) verilen dilekçelerde, Agiz ve Dis Sagligi Merkezlerinde tedavi olan hastalardan, muayene sonrasi farkli tarihlerde yapilan tedavileri için her seferinde muayene katilim payi alindigi, bu konuda magduriyetlerin yasandigi belirlendi.
HIZMET BASINA ÖDEME
Star gazetesinden Ahmet Fatih Erturan'in haberine göre; Saglik Bakanligi konuyla ilgili magduriyetlerin yasanmamasi için Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterliklerini uyardi. Bakanlik, Saglik Uygulama Tebliginin "Hizmet basina ödeme yöntemi kapsaminda ayaktan muayene sonrasinda ayni saglik kurumunda, söz konusu muayene ile ilgili olarak yapilmasi gerekli görülen tani veya tedaviye yönelik islemler için muayene girisi yapilmayacaktir." hükmünün yer aldigini hatirlatti.
KONU TITIZLIKLE TAKIP EDILECEK
Bakanliga bagli Agiz ve Dis Sagligi Merkezlerinde tedavi olan hastalardan, muayene sonucunda belirlenen ve farkli tarihlerde tedavileri yapilan dolgu, dis çekimi, protez gibi islemler için her defasinda muayene katilim payi alinmasinin uygun olmayacagini bildirildi. Bu kapsamda Agiz ve Dis Sagligi Merkezlerine, tedavi olmak amaciyla müracaat eden hastalardan, muayene sonucunda belirlenen ve farkli tarihlerde tedavileri yapilan islemler için muayene katilim payi alinmayacak ve genel sekreterlikler konunun titizlikle takip edilmesini saglayacak.

Kaynak: Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284