Asansör Montaj Ve Bakim Firmalari Denetlendi

Piyasa Gözetimi ve Denetimi kapsaminda ilimizde bulunan asansör montaj ve bakim firmalari Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü tarafindan denetlendi.

Asansör Montaj Ve Bakim Firmalari Denetlendi

Antalya Il Müdürlügünde görev yapan iki uzman personelin de katilimiyla ilimizde asansör montaj ve bakim hizmeti veren firmalar denetlendi.
29 Subat 4 Mart tarihleri arasinda yapilan denetimlere Antalya Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü’nden Mühendis Ahmet Ak ve Mustafa Soner Köksal ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü personeli Mühendis Eyüp Celalettin Bektas katildi. Denetimlerde asansörlerin insan sagligina, can ve mal güvenligine zarar vermeden kullanilabilmesi için bakimlarinin ve yillik kontrollerinin zamaninda ve dogru olarak yapilmasi gerektigi belirtildi.
Söz konusu denetimler 4703 Sayili Ürünlere Iliskin Teknik Mevzuatin Hazirlanmasi ve Uygulanmasina Dair Kanun ile Asansör Yönetmeligi (95/16/AT), Asansör Isletme, Bakim ve Periyodik Kontrol Yönetmeligi ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeligi çerçevesinde yapilmistir. Denetimlerde yönetmelik ve kanun kapsamindaki her türlü incelemeler yapilarak asansörlerinde aykirilik tespit edilen firmalara eksiklerin giderilmesi için süre verilmistir. Ilimizdeki asansörlerin bakimlarinin asansör bakim firmalarina düzenli olarak yaptirilmasi ve yillik periyodik kontrollerinin Belediyeler, Il Özel Idareleri veya idarenin yetki verdigi A tipi muayene kuruluslarinca yapilmasi can ve mal güvenligi açisindan büyük önem tasiyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284