Asgari Kadroda Akrabaya Yer Yok

Basin Ilan Kurumu Genel Müdürü Atalay, `Bundan sonra hiçbir gazete birinci derecede yakinlarini asgari kadroda gösteremeyecek` dedi.

Asgari Kadroda Akrabaya Yer Yok

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Baskani Veli Altinkaya ile yerel ve ulusal basinin temsilcileriyle bir araya gelen Basin Ilan Kurumu (BIK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Ailesinden, esinden, dostundan veya gazetecilikle ilgisi olmayan kisilerden asgari kadroyu olusturanlar vardi. Bunun önüne geçmek için bundan sonra hiçbir gazete birinci derecede yakinlarini asgari kadroda gösteremeyecek" seklinde konustu.
Gazetecilerin, bulunduklari kentlerin gelismesine katkida bulunduklarini belirten Atalay, bazi gazetecilerin kahirla, büyük emekler vererek çalistiklarini bir kisminin ise sadece kamu ilani almak için gazete çikardiklarini savundu.
Bunu önlemek için çesitli çalismalari hayata geçirdiklerine dikkati çeken Atalay, sunlari söyledi:
"Sadece kamu ilani yeter' anlayisinda olanlar var. Ailesinden, esinden, dostundan veya gazetecilikle ilgisi olmayan kisilerden asgari kadroyu olusturanlar vardi. Bunun önüne geçmek için bundan sonra hiçbir gazete birinci derecede yakinlarini asgari kadroda gösteremeyecekler. Bundan sonra yayin hayatina baslayacaklar ya da kurulabilir düzeyde olan ancak Basin Ilan Kurumu'ndan ilan almayi bekleyen gazeteler için söylüyorum. Birinci derecede yakinlarini asla asgari kadroda gösteremeyecekler. Diger kadrolarda elemanlari olarak oglunu, kizini çalistirabilir. Bundan önce kazanilmis haklar var, onlara dokunmayacagiz."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284