Asirlik Konya Fotograflari Sergilendi

Hz. Mevlana’nin 741. Vuslat Yil Dönümü Uluslararasi Anma Törenleri kapsaminda, Basin Yayin ve Enformasyon Konya Il Müdürlügü tarafindan “Geçmis Zamanda Konya” isimli fotograf sergisi açildi.

Asirlik Konya Fotograflari Sergilendi

Basbakanlik Basin-Yayin ve Enformasyon Genel Müdürlügünün arsivinde bulunan tarihi Konya fotograflari Mevlana Kültür Merkezinde sergileniyor. Konya’nin 900 yillik tarihine isik tutan asirlik fotograflar, Selçuklu ve Osmanli mimarisini gözler önüne seriyor. Törenleri izlemek üzere Konya’ya gelen yerli ve yabanci Mevlana gönüllülerinin gezdigi sergide, özellikle Alâeddin Cami, Kiliçaslan Sarayi kalintilari gibi tarihi mekanlarin yer aldigi fotograflar oldukça ilgi çekiyor. Sergilenen fotograflarin tarihi hakkinda ise ziyaretçiler yayinlanan metinlerden bilgi sahibi olabiliyor.
Sergiye ilginin yogun oldugunu dikkat çeken Basin-Yayin ve Enformasyon Il Müdürü Tuncay Karabulut, Genel Müdürlük olarak basin-yayin organlarinin güçlendirilmesi, basin mensuplarimizin çalismalarini kolaylastirici faaliyetlerin yani sira, bu tür etkinliklerde de yer alarak Konya’nin tanitimina destek vermeye çalisiyoruz. Selçuklu’ dan günümüze 900 yillik zaman tüneli içerisinde Konya’nin sahip oldugu seçkin yapilar ile sosyal ve kültürel degerlere sahip tarihi fotograflardan olusan sergide dün ile bugün arasinda zevkli bir mukayese imkani vermeyi amaçliyoruz” dedi. Fotograf sergisi 17 Aralik'a kadar ziyaret edilebilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284