Askere Gidecekler Dikkat!

Türk Silahli Kuvvetleri`nin Saglik Yetenegi Yönetmeligi`nde yapilan degisiklik ile birlikte artik askerlik muayeneleri aile hekimleri tarafindan yapilacak.

Askere Gidecekler Dikkat!

Askerlik çagina gelen birçok kisinin muayeneleri daha önce askeri hastanelerde yapiliyordu. Askeri hastanelerin sayisinin az olmasi nedeniyle yasanan yogunluk bu düzenleme ile birlikte asilacak. Kisi asker muayenesini bagli bulundugu aile hekimine kolaylikla yaptiracak.
Türk Silahli Kuvvetleri Saglik Yetenegi Yönetmeligi'nde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayimlandi. Yönetmelikte yapilan degisiklikle; Askerlik Kanunu geregince yükümlülerin saglik muayeneleri, askerlik subelerinin bulundugu yerlerde, öncelikle varsa kayitli oldugu aile hekimi tarafindan, yoksa en yakin resmi sivil saglik kurulusunda veya asker hastanelerinde tek tabip tarafindan gerçeklestirilecek. Kisinin beyan ettigi hastalik ya da fizik muayene ile saptanan bozukluklari nedeniyle muayene sonucunda karar verilemeyenler ve uzman tabip tarafindan degerlendirilmeleri veya laboratuar ya da görüntüleme tetkikleri gibi ileri tetkiklerle degerlendirilmeleri gerekenler aile hekimi ya da resmi sivil saglik kurulusunda görevli tek tabip tarafindan muayene edilmis ise en yakin asker hastanesine gönderilecek. Yükümlü asker hastanesinde tek tabip tarafindan muayene edilmis ise ilgili uzmana yönlendirilecek. Askerlik çagina giren yükümlüler, yoklamalari sonucunda askerlige elverisli olanlar ve askerlige elverisli olmayanlar olmak üzere gruplandirilacak. Yoklamada ariza veya hastaliklari gözden kaçanlarin, sevki sirasinda rahatsizligini beyan edenlerin, yoklama kaçagi ve bakayalarin muayeneleri, askerlik subesinin bulundugu yerde öncelikle varsa kayitli oldugu aile hekimi tarafindan yapilacak.
Aile hekimi yoksa en yakin resmi sivil saglik kurulusunda veya asker hastanelerinde bulunan tek tabip tarafindan yapilacak. Saglik kuruluslarina sevkten önce kisilerin 'Yoklamalarda Uygulanacak Saglik Durumu Hakkinda Bilgi Formu'nu doldurmasi saglanacak. Yurt disinda yasayan askerlikle yükümlü vatandaslardan herhangi bir hastalik veya arizasi olmayanlarin saglik muayeneleri, yükümlünün kayitli oldugu aile hekimi tarafindan veya konsolosluklarca uygun görülecek resmi saglik kuruluslarinda yaptirilacak. Yoklama formlari dogrudan vatandasin kayitli oldugu askerlik subesi baskanliklarina gönderilecek. Yurt disinda yoklamasi yapilanlar için 'Yükümlülere Yoklamalarda Uygulanacak Saglik Durumu Hakkinda Bilgi Formu' düzenlenmeyecek. Askerlik yükümlülügünü fiilen silah altina alinmayi gerektirmeyen askerlik hizmet çesitlerinden biri ile yerine getirecek olanlarin yoklamalari yaptirilamayacak.
Kaynak: Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284