Askeri Liselerde Kur`an Artik Seçmeli Ders

Askeri liselerle ilgili yönetmelik degisti. Seçmeli ders okul komutaninin inisiyatifinden çikarilarak ögrencilere birakildi. Seçmeli dersler arasina Kur`an ve Hz. Peygamberin Hayati ile birlikte Kürtçe de girdi.

Askeri Liselerde Kur`an Artik Seçmeli Ders

Askeri Okullarla ilgili yönetmelikte yapilan degiiklik Resmi Gazete'de yayinlanarak yürürlüge girdi. Buna göre, seçmeli derslerin komutan inisiyatifinden çikartilmasi yönünde degisiklik yapilirken, bundan sonra seçmeli dersleri okul komutani yerine ögrenciler belirleyecek. Yönetmelikte Kur'an-i Kerim, Hazreti Peygamberin Hayati (Siyer) gibi seçmeli derslerle birlikte Kürtçe de seçmeli ders listesine girdi.
Star Gazetesi'nde yer alan habere göre yeni egitim sistemi 4+4+4'ün hayata geçilmesiyle birlikte egitim sisteminde köklü degisiklikler yapildi ve askeri okullar da dahil olmak üzere esnek egitim modeline geçildi. Bu kapsamda Türk Silahli Kuvvetleri Ortaögretim Okullari Sinif Geçme ve Sinav Yönetmeligi'nde degisiklik yapilarak dünkü Resmi Gazete'de yayimlandi.
Komutan'in seçme yetkisi yok
Yönetmelikle, askeri okullarda seçmeli dersin seçimi ögrencinin inisiyatifine geçti. Daha önce, Milli Egitim Bakanligi'nin belirledigi seçmeli derslerden hangilerinin okutulacagini okul komutani belirliyordu. Ancak yapilan revizyonla birlikte artik ögrenci kendi istedigi dersi seçecek.
Ders seçimi ögrenciye birakildi
Okul komutani, bundan sonraki süreçte Milli Egitim Bakanligi tarafindan yayimlanan seçmeli dersleri ve ayri siniflarda verilecek seçmeli dersleri belirtecek sekilde ögrencilerin seçimine sunacak. Ögrenciler kendi ilgi, istek ve yetenekleri dogrultusunda seçtigi derslerle ile ilgili bir dilekçe hazirlayarak okul yönetimine sunacak.
Yasayan Diller ve lehçeler
Askeri ögrenci, Meclis'te kabul edilen 'Kur'an-i Kerim', 'Hazreti Peygamberin Hayati' derslerinden istedigi takdirde egitim alabilecek. Öte yandan seçmeli dersler kapsaminda ögrenci 'Yasayan Diller' dersi çerçevesi içinde Kürtçe egitim de alabilecek. Yapilan bu revizyonla beraber artik askeri okullarda da sikiyönetim bitmis oldu.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284