Atamızı Şanına Yakışır Şekilde Andık

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün hayata gözlerini yumduğu saat 09:05’ te  tüm Türkiye’ de hayat durdu. Vatandaşlar siren seslerinin başlamasıyla birlikte saygı duruşuna geçti. Bayrak yarıya indirildi.

Atamızı Şanına Yakışır Şekilde Andık

Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 80. Yıl Dönümünde tüm yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de Cumhuriyet Parkı Atatürk Anıtı Önünde düzenlenen törenle anıldı.

İlimiz Valiliğinin düzenlediği programa ilimiz Valisi Fahri Meral,  Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser, Av. İsmail Atakan Ünver, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, şehit yakınları ve gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Tören saat 09:05 ‘te Atatürk anıtı önünde siren seslerinin çalmasıyla başladı. Çok sayıda vatandaşın da katıldığı törende Valilik ve Belediye Başkanlarının çelenkleri sunuldu. Tören İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

İlimiz Valiliğinin Atatürk Anıtı önündeki “Anma Programı”sonrasında etkinlikler Güzel Sanatlar Lisesi’nde Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri tarafından anma programıyla devam etti. Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonu’nda yapılan programa protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu öğrenci ve idarecileri tarafından hazırlanan programa burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ‘nın okunmasıyla başladı. Ulu Önder’ in aramızdan ayrılışının 80. Yılında öğrenciler tarafından okunan şiirler izleyenleri duygulandırdı. Programda Ulu Önder Atatürk ‘ün en sevdiği şarkılar öğrencilerin oluşturduğu koro eşliğinde okundu. Program düzenlenen zeybek gösterisi ile şiir yarışmasında dereceye giren çocukların ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.Haber: Merve CEYLAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284