Atatürk Ölümünün 74. Yilinda Törenlerle Anildi

Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yilinda Karaman’da çesitli programlarla anildi.

Atatürk Ölümünün 74. Yilinda Törenlerle Anildi

Cumhuriyet Parki’nda bulunan Atatürk Aniti önündeki törene Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Karaman Garnizon Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz, sivil toplum kuruluslari, daire müdürleri, ögrenciler ve vatandaslarin katildi. Tören, Atatürk anitina çelenk konulmasiyla basladi. Karaman Valiligi, Belediye Baskanligi, Garnizon komutanligi, TBMM’de grubu bulunan partilerin il baskanliklari ve diger sivil toplum kuruluslarinin çelenklerinin birakilmasinin ardindan, Atatürk'ün ebediyete intikal ettigi saat 9'u 5 geçe siren sesleriyle birlikte 2 dakika saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu. Tören daha sonra Piri Reis Kültür Sitesi’nde de Atatürk’ü anma etkinlikleri ile devam etti.
Anafartalar Orta Okulu’nun hazirladigi anma programinda; Atatürk’ün hayati ve üstün kisiligi ile ilgili konusma ve siirler, Gençlige hitabe ve Gençligin Ata’ya cevabi, Atatürk oratoryosu, Siir ve kompozisyon dallarinda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam etti.
Törenler, okul korosunun seslendirdigi Atatürk’ün sevdigi sarkilarin söylenmesiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284