“Atatürk Ve Karaman” Konferansina Davet

Hemserimiz, Emekli Albay, Yrd. Doç.Ali Güler, bugün saat 20.00’de Yunus Emre Konferans Salonunda “Atatürk ve Karaman” konulu bir konferans verecek.

“Atatürk Ve Karaman” Konferansina Davet

Ulusal Televizyonlarda sik görmeye alistigimiz Ali Güler memleketi Karaman’da verdigi konferanslara bir yenisini daha bugün ekleyecek.
Güler, Atatürk’ün ailesi ile ilgili ilk arastirmayi yapmis, aslinin Karamanli oldugunu gündeme getirmis ve belgeler sunmustu. Atatürk’ün Karamanli oldugu resmi olarak da kabul edildi.
Türk Ocaklari Sube Baskani Yunus Turan yaptigi açiklamada, “Karaman’in; yetistirdigi degerleri bilmesi ve sahip çikmasi gerekiyor. Gerek kültürel degerler gerekse önemli sahsiyetler anlamda ilimiz oldukça zengindir. Ender yetisen büyük liderlerin tarihte sayisi çok fazla degildir. Tüm dünyanin bildigi ve övdügü Atatürk bunlardan biridir. Büyük bir lider, komutan ve devlet adamidir. Günümüzde Atatürk’e ve ailesine karsi bir takim asilsiz saldirilar yapilmaktadir. Pek çok arastirmasi, kitabi ve makalesi olan Ali Güler hocamizin bizleri bilgilendirecegini biliyorum. Ilimizde görmekten mutlu olacagimizi, kendisini bir misafir olarak degil ev sahibi gibi düsündügümüzü söylemek isterim. Karaman halkinin; Karaman’in yetistirdigi önemli sahsiyetlere verdigi önemi birlikte görecegiz... Atatürk’e tüm Karamanlilarin sahip çikacagini biliyoruz ve konferansa herkesi bekliyoruz” dedi.
ALI GÜLER KIMDIR?
Ilk ve orta ögrenimini Karaman’da yapti. Karaman Lisesi’nden 1979 yilinda mezun oldu ve 1980 yilinda Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Cografya Fakültesi Tarih Bölümü Genel Türk Tarihi Anabilim Dali’nda basladigi yüksek ögrenimini, 1984 yilinda bitirdi.
Ayni fakültede okurken 1982 yilinda Kara Kuvvetleri Komutanligi adina “askeri ögrenci” oldu. 14 yil Kara Harp Okulu Komutanligi’nda Atatürkçülük ve Türkiye Cumhuriyeti Inkilap Tarihi ögretim elemani olarak çalisti. Anitkabir Atatürk ve Kurtulus Savasi Müzesi Komutanligi görevini yürüttü. 2004 tarihinde basladigi Istanbul'un Harbiye semtindeki Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanligi Müze Kisim Amirligi görevini bir yil yürüttü. Dr. Ög. Albay rütbesinde iken kendi istegiyle Türk Silahli Kuvvetleri'nden emekli oldu. Ali Güler, Ankara Üniversitesi Türk Inkilap Tarihi Enstitüsü’nde 1984 yilinda basladigi Yüksek Lisans egitimini, Istanbul’daki Rum-Yunan Teskilat ve Cemiyetleri (30 Ekim 1918 - 16 Mart 1920) isimli çalismasiyla 1986’da tamamladi. Ayni Enstitüde 1986 yilinda basladigi Doktora egitimini, Türkiye’deki Gayrimüslimlerin Yirminci Yüzyil Baslarinda Sosyo-Ekonomik Durumlari (1900 – 1918) isimli çalismasi ile 1993’te bitirdi. 1988 yilindan beri Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Baskanligi Türk Askeri Tarih Komisyonu Asli Üyesi; 10 Subat 2000 tarihinden itibaren Türk Silahli Kuvvetleri Atatürk Arastirma ve Egitim Merkezi (ATAREM) Genel Kurul Üyesi, 15 Haziran 2000 tarihinden itibaren de
Basbakanlik Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Arastirma Merkezi Baskanligi Haberlesme Üyesi olan Ali Güler, Türkiye’deki Gayrimüslimler (Rumlar, Ermeniler, Yahudiler), Türk-Yunan Iliskileri, Atatürk, Atatürkçülük ve Türkiye Cumhuriyeti Inkilap Tarihi alanlarinda eser sahibi olup, bu konularla ilgili makaleleri çesitli akademik ve askeri dergilerde yayinlanmistir. Basta, Genelkurmay Baskanligi’nin düzenledigi “Askeri Tarih Seminerleri” olmak üzere birçok bilimsel toplantiya davetli veya görevli olarak katilmis ve bu toplantilarda bilimsel bildiriler sunmustur.
Kitaplari
1. Askeri Ögrenci Mustafa Kemal’in Notlari 2. Atatürk, Hayati, Düsünceleri ve Kisiligi
3. Atatürk’ün Düsünce Dünyasi
4. Atatürk: Soyu, Ailesi ve Ögrenim Hayati
5. Atatürk ve Cumhuriyet
6. Atatürk ve Egitim
7. Atatürk ve Türk Inkilabi
8. Bir Dahinin Hayati, Atatürk’ün Soyu, Ailesi ve Ögrenim Hayati
9. Dünden Bugüne Yunan-Rum Terörü
10. Hemsehrimiz Atatürk
11. Isgal Yillarinda Yunan Gizli Teskilatlari
12. Karaman’dan Kocacik’a Kiziloguzlar : Atatürk’ün Soyu
13. Osmanli Devleti’nde Azinliklar
14. Osmanlidan Cumhuriyete Azinliklar
15. Rakamlarla Türkiye’de Azinliklar
16. Sevr’den Kopenhag’a Parçalanan Türkiye
17. Sorun Olan Avrupa Birligi,
18. Sorun Olan Yunanlilar ve Rumlar
19. Tarih I. Lise Ders Kitabi
20. Tarihin Tanikliginda Ermeniler ve Rumlar
21. Türk Ailesi
22. Türk Kültürü ve Genel Türk Tarihi
23. Türk Yönetim Anlayisi’nin Kaynaklari
24. Türk Tarihi Içinde Atatürk ve Cumhuriyet
25. Türk Tarihçiligi ve Prof. Dr. Aydin Taneri Armagani
26. Türk Tarihinde Harbiye
27. Türklük Bilgisi
28. Yakin Tarihimizde Pontus Meselesi ve Rum-Yunan Terör Örgütleri
29. XX’nci Yüzyil Baslarinin Askeri ve Stratejik Dengeleri Içinde Türkiye’deki Gayri Müslimler

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284