Atatürk Vefatının 78. Yılında Karaman’da Saygıyla Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yıldönümünde Karaman’da düzenlenen törenle anıldı.

Atatürk Vefatının 78. Yılında Karaman’da Saygıyla Anıldı
Törene, Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, şehit yakınları ve gaziler ile sivil toplum kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Törende ilk olarak Atatürk Anıtına Valilik ve Belediye Başkanlığının çelenkleri sunuldu. Saat 09.05'te çalan iki dakikalık sirenin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı sonrası Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anma töreni sona erdi.
Anma etkinlikleri Piri Reis Kültür Merkezi’nde Özel Babaoğlu Koleji’nin düzenlediği programla devam etti. Buradaki programa Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Şenol Erkan’ın yaptığı konuşmanın ardından Özel Babaoğlu Koleji öğrencilerinin sergiledikleri oratoryo gösterisi ile devam etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yıldönümünde, öğrenciler tarafından seslendirilen birbirinden güzel şiir ve şarkılarla anıldı.






 

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284