Atatürk’te Birleştik. Hayır Kazanacak

Atatürkçü Düşünce Derneği Karaman Şubesi tarafından düzenlenen “Niçin Hayır” konulu panel hafta sonunda Kent Otel’de gerçekleştirildi.

Atatürk’te Birleştik. Hayır Kazanacak

Panele konuşmacı olarak Devlet eski Bakanı Ufuk Söylemez, Devlet eski Bakanı hemşerimiz Uluç Gürkan ile Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ katıldı.
16 Nisan Pazar günü yapılacak olan anayasa değişikliğini öngören referandumda neden hayır denilmesi gerektiğini anlatan Söylemez, Gürkan ve Demirağ,  Ulusal bütünlüğümüz, geleceğimiz, Cumhuriyetimiz, Atatürk, laiklik, aydınlık yarınlar, çocuklarımız, torunlarımız, güvenceli çalışma yaşamı, demokrasimiz, güçlü TBMM, hukukun üstünlüğü, güçler ayrılığı, emperyalist oyunları bozmak, yurtta barış, dünyada barış, özgürlüğümüz ve güneşli yarınlar için hayır denilmesi gerektiğini anlattılar.
Panelde ilk sözü alan eski Bakan Söylemez, “Şartları eşit olmayan bir yarışta kıyasıya mücadele vermekteyiz. Birileri devletin malını ve makamını kullanarak  il il gezip 30 televizyonda boy gösterirken bizim gibi gerçekleri savunan kişilerde kendi arabalarına kendi ceplerinden benzin alarak mücadele vermekteyiz. Milliyetçisi, gerçek müslüman evlatları ve Kemalist Atatürkçüler bir çatı altında bütünleştik. İnşallah Hayırda birleşip Türkiye’yi bataklıktan kurtaracağız” dedi.
Yeniçağ Gazetesi Yazarı Yavuz Selim Demirağ’da, “Gerçekleri yerinde gözlemleyerek bu mücadeleye girdim. Türk milliyetçisi olarak MHP’lileri Devlet Bahçeli’nin hem kendisine hemde partisine yakışmayanı yapıp eleştirdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kurtarmaya çalışıyor. Buna bir anlam vermiş değiliz. Ama onada bir koltuk hazırlanmış durumda. İştahları kursaklarında kalacak. Hayırda birleşen Karamanlılara selam olsun” dedi.
Anne tarafından Karamanlı, baba tarafından Konyalı olduğunu belirten Devlet eski Bakanı Uluç Gürkan ise, “Cumhuriyetimize sahip çıkmak her Türkün görevidir. Bizler kapı kapı dolaşıp hayır oyu istiyoruz. Demokratik, laik ve sosyal devleti kimsenin yıkmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284