Atatürk`ün Dolmabahçe`deki Son Günlerini Dün Gibi Hatirliyor

Karaman`in Sariveliler ilçesinde yasayan 107 yasindaki Salih Balci, Atatürk`ün Dolmabahçe Sarayi`ndaki son günlerini dün gibi hatirliyor. Torunlarinin torununu gören Salih dedenin 7 çocuk, 165 torunu bulunuyor.

Atatürk`ün Dolmabahçe`deki Son Günlerini Dün Gibi Hatirliyor
Esini 25 yil önce kaybeden ve oglu ile ayni evi paylasan Salih Balci, Atatürk ile ilgili yasadigi anilari anlatirken gözleri doldu. Atatürk'ün çok cesur birisi oldugunu anlatan Salih dede, "1938 yilinda Atatürk Dolmabahçe Sarayi'nda öldügünde ben de orada askerdim. Atatürk, ölmeden önce zaman zaman birlikleri denetlemeye çikardi. Bir gün benim askerlik yaptigim birligi denetlemeye geldi. Denetleme sirasinda askerlere çesitli konularda sorular sordu. Bana geldiginde ise sekerin neden yapildigini sordu.
Ben de ona pancar ve seker kamisindan yapildigini söyledim" dedi.
Salih dede, Atatürk hayatini kaybettiginde basinda nöbet tutan pasalarin yaninda bulundugunu da anlatti.
ASIRLIK SALIH DEDENIN 165 TORUNU BULUNUYOR
Babasi ile ayni ismi tasiyan 75 yasindaki oglu Salih Balci, babasinin bu yasina ragmen hala çok saglikli oldugunu söyledi. Babasinin torununun torunlarini gördügünü belirten Salih Balci, "Babam nüfus cüzdaninda 1913 dogumlu görünüyor. Ancak babamin gerçek yasi 107'dir. Bu yasina ragmen babam su an bile vakit namazlarini kilmak için camiye kimseden yardim almadan kendisi gidip gelmektedir. Babam yaz aylarinda ise kendisine ait bahçesinde bulunan evinde tek basina kalir ve agaçlari sulayarak gününü geçirir. Sadece Cuma günleri Cuma namazini kilmak için ilçe merkezine gelir" diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284