Atatürk`ün Soybagi Açiklandi

Anitkabir Komutanligi, Mustafa Kemal Atatürk`ün soybagini 23 Nisan için hazirladigi `Atatürk ve Çocuk` kitabinda anlatti.

Atatürk`ün Soybagi Açiklandi

Anitkabir Komutanligi, 23 Nisan'da Anitkabir'i ve 81 ilde garnizon komutanliklarini ziyaret edecek çocuklara armagan etmek için Atatürk ve Çocuk kitabi hazirladi. Kitabin "Atatürk de bir çocuktu" adli ilk bölümünde Mustafa Kemal'in soy baglarina ve ünlü karga kovalama anisina yer verildi.
3 KATLI PEMBE EVDE DOGDU
Kitabin “Atatürk de bir çocuktu ” adli ilk bölümünde, Mustafa Kemal’in soy baglarina ve ünlü “karga kovalama” anisina yer verildi. Kitabin ilk bölümü söyle: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1881’de Selanik’te Kocakasim Mahallesi, Islahhane Caddesi’ndeki üç katli pembe evde dogdu. Babasi Ali Riza Efendi, annesi Zübeyde Hanim’dir.
BABA TARAFI YÖRÜK
Baba tarafindan dedesi Kizil Hafiz Ahmet Efendi 14-15. yüzyillarda Karaman’dan Makedonya’ya, Kocacik’a yerlesmis Kizil Oguz (Kocacik) Yörüklerindendir.
ANNESI KÖKLÜ BIR TÜRK AILENIN KIZIDIR
Annesi Zübeyde Hanim ise Selanik yakinlarindaki Langaza kasabasina yerlesmis köklü bir Türk ailesinin kizidir. Annesinin ailesi de Karaman’dan gelen ve Rumeli’de 'Konyarlar' diye bilinen Türkmenlerdendir.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284