Atik Pil Konusunda Seminer Düzenlendi

Karaman Belediyesi, Karaman Milli Egitim Müdürlügü ve Tap (Tasinabilir Pil Üreticileri ve Ithalatçilari Dernegi) isbirligi ile Karaman’da görev yapan ögretmenlere “Egitimcilerin Egitimi Programi” kapsaminda seminer düzenlendi.

Atik Pil Konusunda Seminer Düzenlendi

TAP Dernegi’nden Kimya Yüksek Mühendisi Savas Arna’nin egitmen olarak katildigi toplantida; Atik pil nedir? Neden toplamaliyiz? Atik piller ne çesit maddeleri içerir? Nasil ve nerelerden toplanmaktadir? Bertarafi nasil yapilmaktadir? gibi konularda bilgi verildi.
Konusmasinda; Atik pil toplama faaliyetlerinde okullarin ve camilerin önemli toplama merkezleri olduguna dikkat çeken Savas Arna, bu manada ögretmenlerin konu hakkinda bilgilendirilmelerinin öncelikleri olduguna dikkat çekti. Halen okullarimizda devam eden ödüllü atik pil toplama kampanyasina da deginen Arna, katilimin ve toplanan atik pil miktarlarinin giderek arttigini belirtti.
Konu ile ilgili açiklama yapan Belediye Baskan Yardimcisi Haci Osman Ünüvar: “Atik piller çöpe atildigi takdirde içinde bulunan çesitli kimyasallar zamanla yeralti suyuna ve topraga karisarak kirlilik olusturmaktadir. Bu kirliligin önlenmesi ve dogal kaynaklarin verimli kullanilmasi amaciyla atik pillerin, en yakin toplama noktasina birakilmasini veya belediyemize ulastirilmasini vatandaslarimizdan istiyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284