Av Sezonu Açiliyor

2013 – 2014 Av sezonu için 1. Grup kuslardan olan Bildircin ve Üveyik avi ile 2. Grup memelilerden olan Yaban Domuzu ve Çakal avi, ilimizde 24 Agustos Cumartesi gününden itibaren basliyor. Bu gruptaki av sezonu 24 Kasim’da sona erecek

 Av Sezonu Açiliyor

Ikinci grup kuslardan Kinali Keklik avi, üçüncü grup kuslardan Kaya Güvercini, tahtali sakarmeke, sakarca kazi yaban ördekleri, karatavuk, çulluk avi ve 1.grup memelilerden olan Yaban Tavsani, Ada Tavsani, Tilki, Kaya Sansari ve Kuyruksüren avi ise 2 Kasim 2013 tarihinde baslayip 5 Ocak 2014’de sona erecek.

Konuyla ilgili olarak Orman Isletme Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Avcilarin avcilik yapabilmeleri için avcilik belgesini Orman Isletme Müdürlügümüzden avlanma izin kartlarini ise Avcilar Derneginden ya da subemizden temin etmeleri, avlanmaya serbest bölgelerde avlanmalari, avlanma günleri olan Çarsamba- Cumartesi  - Pazar günleri ve resmi tatil günleri avlanmalari, yaban domuzu, bildircin ve üveyik avi bu avlanma günlerine ek olarak Sali günü de yapilabileceklerdir. Avlanma limitleri dâhilinde avlanmalari, avlanma esas ve usullerine uygun avlanmalari gerekmektedir. Avlanma süresi sabah gün dogumundan 1 saat öncesi ve aksam gün batimindan 1 saat sonrasidir. Gece isik kaynagi yardimi ile avlanmak yasaktir. Ayrintili bilgi için Karaman Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügüne müracaatta bulunulmasi gerekmektedir” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284