Avcilara `Milli Kus Kinali Keklik` Uyarisi

Aticilik ve Avcilik Federasyonu avcilari popülasyonu azalan keklik avi için uyardi ve onlari `vicdanlarinin sesini` dinlemeye çagirdi.

Avcilara `Milli Kus Kinali Keklik` Uyarisi

Türkiye Aticilik ve Avcilik Federasyonu, avcilari, popülasyonu düsen ''milli kus kinali keklik'' avciligi konusunda uyardi.
Aticilik ve Avcilik Federasyonu tarafindan internet sitesinden yapilan uyarida, Türkiye'nin bütün bölgelerinde ''kinali keklik popülasyonunda bu yil anormal bir azalma'' görüldügü belirtildi.
Avcilara hitaben ''vicdaninizin sesini dinleyerek ilgili bakanligi yasakçi bakanlik durumuna düsürmeden lütfen kinali keklik avina çikmayiniz'' denilen uyarida, avcilardan bakanligin baslattigi yemleme çalismalarinda yardimci olmalari da talep edildi.
Uyarida, ''Bu ricamizi bütün avci dostlarimizin, bir vatan borcu gibi düsünecegini ümit ediyor ve hepinize yapacaginiz diger avlar için rastgele diyoruz'' temennisi yer aldi.
-''Kaçak avcilara seslendik''-
Aticilik ve Avcilik Federasyonu Asbaskani Atilla Tankut, ''hakiki avcinin bu avi yapmayacagini'' belirterek, uyarinin kaçak avcilara yönelik yapildigini söyledi.
Kinali keklik popülasyonundaki düsüsün bir süredir konuyla ilgilenenleri endiselendirdigini ve bunun üzerine ilgili bakanliklarca bir kampanya baslatildigini kaydeden Tankut, ''Kinali keklik popülasyonunda yurt genelinde anormal bir düsüs var. Düsüsün nedeni konusunda arastirma yapiliyor, ancak henüz net bir gerekçe bulunamadi. Tavuk vebasi diyen de var, yerlesim alanlarinin genislemesi, her yere yol yapilmasi diyen de... Bir grup da kene diyor'' degerlendirmesini yapti.
Yemleme çalismalarinin yapildigini belirten Tankut, söyle konustu:
''Biz de federasyon olarak böyle bir uyarida bulunduk. Uyarimizin dikkate alinmasini ve kinali keklik avi konusunda hassasiyet gösterilmesini bekliyoruz. Hakiki avci bu avi yapmaz. Eli tüfekli, kaçak av yapan bir grup var. Ava gidince eli sürekli tüfeginde, dur durak bilmeden, gidince hepsini vurmak için hirs yapmis bir grup... Türkiye'de kaçak avcilar çogunlukta. Umarim uyarimizi okurlar ve biraz vicdanlari varsa bu avi yapmazlar.''
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284