Avrupali Türk Demokratlar Birligi Temsilcileri Kmü’yü Ziyaret Etti

Hollanda’da bulunan Avrupali Türk Demokratlar Birligi Baskani Veyis Güngör ve beraberindeki 20 kisilik heyet, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini (KMÜ) ziyaret etti.

Avrupali Türk Demokratlar Birligi Temsilcileri Kmü’yü Ziyaret Etti
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makaminda ziyaret eden Avrupali Türk Demokratlar Birligi Baskani Veyis Güngör, 2012 yilinin Hollanda ve Osmanli Imparatorlugu arasinda imzalanan ilk sözlesmenin 400. yil dönümü olmasindan dolayi Türkiye’ye geldiklerini söyledi. Karaman’da ve KMÜ’de bulunmaktan mutluluk duyduklarini dile getiren Güngör ”Yeni bir üniversite olmasina ragmen Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin kisa zamanda basarili çalismalara imza atmasi takdire deger. Genis bir vizyona sahip olmaniz sizleri daha da basarili kilacaktir.” dedi.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen Avrupali Türk Demokratlar Birligi temsilcilerini agirlamaktan gurur duyduklarini söyleyerek konuklarina üniversitenin geçmisi hakkinda kisa bilgi verdi. Gökmen “Yaklasik 4 yildir görev yaptigim üniversitemizde 8000’e yakin ögrencisi ve 600 civarindaki personeli ile birlikte büyük bir aile haline geldik. Hayallerimizi ideallerimizle yogurarak çalismalarimizi sürdürüyoruz.” diye konustu.
Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin özellikle Türk dili ve gida alanlarinda diger üniversiteler arasinda öne çikacagini söyledi. Önümüzdeki yillarda en önemli projelerinin Türk Dili Enstitüsünün kurulmasi oldugunu belirten Gökmen, ülke çapinda Türkçe Yetkinlik Sinavinin yapilmasi için girisimlerinin de bulundugunu vurguladi.
Avrupali Türk Demokratlar Birligi temsilcileri üniversitenin akademik düzeydeki çalismalari hakkinda sorduklari sorularla ziyaret sirasinda KMÜ’yü yakindan tanima firsati buldular. Özellikle Türk dilinin gelistirilmesine iliskin yapilacak etkinliklere katki saglamaktan onur duyacaklarini bildirdiler.
Ziyaret, Avrupali Türk Demokratlar Birligi Baskani Veyis Güngör’ün KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’e günün anisina hediye vermesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284