AYD Baskani Burhan: Yasaklar Ve Cezalar Yerel Basinin Elini Kolunu Bagliyor

Anadolu Yayincilar Dernegi Baskani Sinan Burhan, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler günü nedeniyle bir kutlama mesaji yayinladi.

AYD Baskani Burhan: Yasaklar Ve Cezalar Yerel Basinin Elini Kolunu Bagliyor

Burhan, “Anadolu Yayincilar Dernegi Olarak, 10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayili kanun ile yürürlüge girerek, basin meslegi icrasinda emek veren basin mensuplarimizin haklarini düzenleyen ve “Çalisan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü kutluyoruz” dedi.
Burhan, Demokrasinin ve ifade özgürlügünün en temel unsurlarindan birinin Basin Özgürlügü oldugunu vurguladi. Demokrasinin güçlenmesi, bilinçli bir kamuoyunun olusmasinin basin özgürlügüyle mümkün oldugunu ifade eden Burhan, "Özgür basin dogrulardan ödün vermeden dürüst ve Ahlaki yaklasimlarla kamuoyunu bilgilendirdigi sürece basin özgürlügünden ve demokrasiden bahsedebiliriz dedi. Burhan Evrensel meslek ilkeleri; kamu yarari, özel hayata saygiyi, hukukun temel ilkelerini üstün tutan bir anlayisla yapilan meslek icrasi milletin basina duydugu güveni daha da artacaktir. Basinin itibari bizler için çok önemlidir. Tarafsiz, özgür, ilkeli ve basin ahlak kurallarina uyan bir medya hepimizin ortak fikridir. Demokrasinin saglam temellere oturtulmasinda Gazetecilerin ve dolayisi ile
medyanin çok önemli bir yeri vardir” degerlendirmesinde bulundu.
Burhan, özellikle Yerli ve Milli bir yaklasimla görevlerini icra eden Yerel basinin yasaklar ve cezalar nedeni ile elinin kolunun baglandigini, özgürlük alanlarinin daraltilarak nefes alamaz hale geldigini vurgulayarak, Anadolu Medyasinin bu milletin sesi kulagi ülkesinin de can damari oldugunu söyledi.
Basin çalisanlarinin karsilastiklari her türlü zorluklara ragmen görevlerini fedakârlikla yaptiklarina isaret eden Sinan Burhan, "Haber pesinde toplumsal olaylarda, afetlerde, savaslarda, çatismalarda canlarini hiçe sayarak geçen bir yasam biçimidir gazetecilik. Her türlü zorluklara gögüs geren çalisan gazeteciler takdir ediyor, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler
Günü'nü kutluyoruz. Görevlerini yaparken hayatini kaybeden tüm basin çalisanlarini da rahmetle aniyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284