Aynı Anda Anne Oldular

Konya’da, aynı hafta hamile kalan Suriyeli 42 yaşındaki anne ile 21 yaşındaki kızı aynı anda doğum yaparak çocuk sahibi oldu. Doğum yapan anne ve kızı çocuklarının adını "Recep" ve "Tayyip" koydu.

Aynı Anda Anne Oldular

Suriye’deki iç savaş sonrası 3 yıl önce ülkelerini terk ederek Türkiye’ye gelen 42 yaşındaki Fatma Birinci ile kızı Ğade Birinci bir süre önce aynı hafta hamile kaldıklarını öğrendi. Bunun ardından anne ile kızı birlikte doktor kontrollerine gitmeye başladı. Çocuklarının cinsiyetlerini de beraber öğrenen anne Fatma Birinci ile kızı Ğade Birinci hamilelik süreçlerini de beraber geçirerek doğuma hazırlandı. Anne ile kızı dün gittikleri hastanede hamilelik sürecini takip eden doktor eşliğinde Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde eş zamanlı olarak ameliyata alındı. Anne ile kızı aynı dakikalar içerisinde gerçekleştirilen sezaryen ameliyatla erkek çocuklarını kucaklarına aldı. Anne Fatma çocuğuna ‘Recep’ kızı Ğade ise çocuğunun ismini ‘Tayyip’ koydu.

Dayı-Yeğen Aynı Anda Dünyaya Geldi

Hastanede gerçekleştirilen başarılı sezaryen ile aynı anda dünyaya gelen iki erkek çocuk ise dayı-yeğen olmuş oldu. Doğum sonrası anne ile kızı ve çocukları ‘Recep’ ile ‘Tayyip’ aynı odaya alındı. Dayı olan ‘Recep’ bebeğin 4 kilogram, yeğen olanın ‘Tayyip’ bebeğin ise 2 kilo 980 gram dünyaya geldiği öğrenildi. Anne ve çocuklarının durumunu iyi olduğu ve çocuklarının sağlık durumunda herhangi bir sıkıntı olmadığı öğrenildi.

Doğumlarla ilgili bilgi veren Hastane Yöneticisi ve Başhekim Uzman Dr. Erkan Ataş, “Hastanemizde dün itibariyle dünya da nadir olan bir olay oldu. Bir anne ve kız aynı anda doğum yaptı. Anne 42 yaşındaydı kız 21 yaşında. Türkiye ye üç yıl önce göç eden bir Suriyeli Türkmen aile. Annenin bebeği 4 kilo kızın bebeği ise 2 kilo 980 gram her ikisi de erkek. Yani birisi dayı oluyor diğeri de yeğen oluyor. Sağlıklı olduğundan dolayı ve bizim hastanemizde olmasından dolayı bu olayın sevinç içerisindeyiz ve aileye ve bebeklere sağlıklı uzun ömür diliyoruz. Tabii aile Suriye’den göçüp Türkiye’ye sığındığı için ve cumhurbaşkanımızı da sevdikleri için çocuklarının isimlerini ‘Recep’ ve ‘Tayyip’ olarak koydular. Annenin bebeğinin yani 4 kilo olanın bebeğinin adı Recep kilolu olan. 2 bin 980 gram bebek ise Tayyip’ti. Her ikisini de tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İlk Vaka, Muhtemelen Tek Olur

Doğumu gerçekleştiren doktorlardan olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Naim Ünsal açıklamasında “Bu vakaların özelliği genetik olarak anne ve kız olmaları yani anne ve kızın dünyada aynı anda doğum yaptığı ilk vaka, muhtemelen de tek olur. Çünkü tıbben olasılık olarak çocuğun doğma zamanına kadar gelmeleri ve aynı anda doğurma ihtimalleri çok çok düşük hatta matematiksel on milyonlarda ifade ediyorlar. Hastalarımız aynı hafta gebeliklerini öğrendiler, bizim poliklinik takipte. Aynı hafta gebeliklerini öğrenmeleri esasında şaşırtıcıydı. Sonra takiplerine beraber geldiler, bebeklerinin cinsiyetlerini aynı hafta öğrendiler. Ğade onun bir hastalığı vardı, pıhtılaşma sistemi ile ilgili. Karnında bebekler ölüyordu, ona bir ilaç tedavisi uyguladık. Çok açıkçası bu haftalara kadar gebelik haftası bu haftaya kadar geleceğini tahmin etmiyorduk. Ben planlamalarıma göre çocuk dış ortamda rahat yaşayabilir, hale gelirse geçen ay doğumu gerçekleştirmeyi düşündüm ama daha sonra baktık ki güzel gidiyor gebelik seyri sonra doğum planlamasını öteledik. Çocuk daha rahat dış ortamda yaşasın diye. Sonra da daha ilginç bir şekilde doğum zamanları aynı güne denk geldi ve aynı ana denk geldi. Doğum saatleri ikisinin de 9.35 dünyada ki ilk vaka ikisi de 9.35 de doğumu gerçekleştirdi. İkiz bebeklerden bir an farkı oluyor. Birisi önce doğuyor sonra belli bir süre sonra ikiz bebeğin diğeri geliyor. Bunlar ama aynı anda doğum yapmış oldu. Öyle ilginç vaka bizde hem şaşkınız hem mutluyuz tabi böyle bir şeye vesile olduğumuz için” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2017, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284