“Aynı Sofrayı Paylaşmak” Adına Bir Araya Geldiler

Vakıflar Genel Müdürlüğünce “Aynı Sofrayı Paylaşmak” sloganıyla düzenlenen iftar programı yoğun katılım ile gerçekleşti.

“Aynı Sofrayı Paylaşmak” Adına Bir Araya Geldiler

Yurt genelinde olduğu gibi Karaman’da da Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğünün ev sahipliğinde 28 Nisan Perşembe günü Öğretmenevinde gerçekleşen iftar programına Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, CHP İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş, İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, vakıf temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Vakıflarla ilgili faaliyetleri anlatabilmek için iftar programı düzenlediklerini ve Karaman’da da ilk kez yardımda bulundukları 200 aileye iftar verdiklerini belirten Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı:“İslam kültüründe vakıflar Allah resulünün örnek olmasıyla başlamıştır. Sadaka-i cariye hadisi ile teşvik edilen bu sonsuz bir iyilik kapısı olan vakıflar Anadolu’da kurumsallaştı. İslam düşüncesinin söylemden eğleme geçtiği ibadetler dışında iyilik yapmayı teşvik eden öğretilerinin vakıf sayesinde söylemden eyleme geçtiğini görüyoruz. Bu kapsamda insan hayatının her noktasında vakıflar yer almıştır. Sadece Allah rızasını kazanmak için hayvanlara bakım sağlayan, mahallenin borcunu ödeyen, hastaları ücretsiz tedavi eden, öksüz ve yetimleri evlendiren, yolları temizleyen çok sayıda vakıf bulunuyor. Özellikle Ramazan ayında bir sembol haline geliyoruz. Bu Ramazan’da Karaman vakıflarımızın yoğun çalışmaları olmuştur. Hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284