Ayranci Ayrandede Hatira Ormani’na Fidan Dikildi

“Dikili Bir Agacin Olsun” sloganiyla baslatilan fidan dikme kampanyasi çerçevesinde Ayranci ilçesinde protokol üyeleri ve vatandaslar fidan dikti.

Ayranci Ayrandede Hatira Ormani’na Fidan Dikildi

Ayranci Kaymakamligi tarafindan organize edilen fidan dikim törenine Vali Murat Koca, Garnizon Komutani Jandarma Kidemli Albay Selçuk Boz, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Ayranci Kaymakami Erkan Isa Erat, Belediye Baskani Yüksel Büyükkarci, daire müdürleri ve Ayranci halki katildi.
Fidan dikim töreni öncesinde bir konusma yapan Kaymakam Erkan Isa Erat, “Agaç dilimize yerlesmis sekliyle çogumuzun besigi, yuvamizin esigi, çorbamizin kasigi, ölümüzün tabutu, ocagimizin yakitidir. Dünyada gözümüzü açtigimiz andan itibaren ölünceye kadar muhtaç oldugumuz varligimizdir. Dahasi da hiç süphesiz agaç ve orman 21. asrin en parlak isigidir. Bu isik yalniz ocaktan ve obadan yükselen isik degil, kalplerin, kapilarin ve gönüllerini önünü isitan bir aydinliktir. Cehaleti bilgisizligi gideren bir nurdur. Her sabah kalktigimizda okudugumuz gazetemizdir. Bilgimizi artirmak için okudugumuz kitabimizdir. Sabahlari okullara gönderdigimiz çocuklarimizin çantalarina konan defterdir, kalemdir” dedi.
Vali Murat Koca’da, “Yapilan bu çalismadan dolayi kaymakam arkadasimizi ve emegi geçenleri kutluyorum. Hani hep deriz ya benimde bir dikili agacimiz olsun diye. Sikayet etmemek içinde hep beraber agaç dikelim ki hepimizin dikili bir agaci olsun” diye konustu.
Il Müftüsü Nuri Degirmenci’nin yaptigi duanin ardindan Vali Murat Koca ve diger protokol üyeleri kendi adlarini tasiyan kimliklerin oldugu fidanlari diktiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284