Ayrancı Bayrama Hazır

Ramazan Ayı boyunca sürdürdüğü çalışmalarıyla ilçeyi bayrama hazırlayan Ayrancı Belediyesi ekipleri, vatandaşların bayramı huzur içerisinde geçirmeleri için tüm tedbirleri aldı.

Ayrancı Bayrama Hazır

Bakıma ve yardıma muhtaç vatandaşların günlük iftariyelik ihtiyaçlarının Ramazan Ayı boyunca Ayrancı Belediyesi tarafından karşılandığını söyleyen Başkan Büyükkarcı, ‘’Her gün 700 kişilik olarak aşevimizde hazırlanan iftar yemeği, vatandaşlarımızın evlerine kadar servis edildi’’ dedi. İlçede bayrama hazırlık aşamasında yaptıkları çalışmalardan bahseden Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, “Diğer yandan peyzaj çalışmaları ilçenin manevi mimarı Ayran Dede türbesi ile başlayıp cadde ve sokaklarla devam ederek sürdü. Çalışmalar tamamlandığında Nisan Ayı sonunda dikilen 17 bin adet çiçeğin açmasıyla ilçe merkezindeki her yer çiçek bahçelerine döndü. Aynı zamanda gerek ilçe halkının gerekse gurbetten gelen hemşerilerimizin ilçeye ilk girişte uğrak noktası olan mezarlıklarımız bakım onarım sürecinden geçirildi. Yabani otlardan temizlenen mezarlıklarda gerekli yeşillendirme ve çiçeklendirme çalışmaları tamamlandı. Belediye olarak her yıl düzenli olarak, yalnız ve bakıma muhtaç hemşerilerimizin evlerinde bayram temizliği yapıyoruz. Bu yıl da ekiplerimizle birlikte ziyaretler yaparak, bir yandan evleri bayrama hazırlarken, diğer yandan hasbihal edip hayır dualarını aldık. Öte yandan bayram süresince herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması adına tüm denetimlerimizi tamamladık” ifadelerine yer verdi.

Bayramların gurbettekiler için önemli bir Sıla-i Rahim vesilesi olduğuna dikkat çeken Büyükkarcı, “İslam’ın en önem verdiği konulardan biri olan Sıla-i rahim; akrabalar, yakınlar arasındaki bağı ve iletişimi sağlam tutmak bu ilişkileri koparmamaktır. Akrabalık ilişkilerinin iyi olması için karşılıklı saygı sevgi ve yardımlaşmanın güçlü olması gerekir. İşte bu nedenle bayram ziyaretleri, bayramı memlekette geçirme gelenekleri oldukça mühimdir. Bu bayramda hemşerilerimizin kaynaşma, kucaklaşma ve yardımlaşma içerisinde geçirmelerini temenni ediyorum. Biz Belediye olarak; huzurlu bir buluşma, sorunsuz bir bayram tatili yaşanabilmesi adına çalışmalarımızı tamamladık. Bu vesileyle ilçe merkezi başta olmak üzere köylerimizdeki ve gurbetteki Ayrancılıların, hassaten tüm hemşerilerimin bayramlarını en içten dileklerimle kutlarım”dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284