Ayrancı’nın Tüm Sokak Ve Caddelerine Şehit İsimleri Verildi!

Ayrancı Belediye Meclisi, Bahar Kalkanı Harekâtında şehit olan askerlerin isimlerinin ilçede yaşatılması yönünde karar aldı.

Ayrancı’nın Tüm Sokak Ve Caddelerine Şehit İsimleri Verildi!

Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı başkanlığında bugün toplanan meclis, ilçedeki bir caddeye harekâtın, sokaklara ise şehitlerin isimlerin verilmesi yönünde karar aldı

27 Şubat tarihindeki menfur saldırının ardından başlatılan Bahar Kalkanı Harekâtı’nın Türkiye açısından önemine vurgu yapan Başkan Büyükkarcı karara ilişkin açıklamasında, ‘’Ülkemizin, bölgede rejim katliamına son vermek ve radikalleşmenin önüne geçmek niyetiyle yürüttüğü harekâtın göç dalgasını da durdurması hedefleniyor. Devletimizin Astana görüşmeleri kapsamında kurduğu gözlem noktalarına ve bu noktalara giden askerlerimize yapılan saldırılarda şehitler verdik. Diğer taraftan bugüne kadar İHA, helikopter, tank, top/obüs/ÇNRA, hava savunma sistemi ve binlerce rejim askerinin etkisiz hale getirilerek, rejim unsurlarının Soçi mutabakat sınırlarına çekilmesi yönünde ordumuzun yerinde müdahalesi bulunuyor.

Bölgede bu gelişmeler yaşanırken, yurt genelinde vatandaşlarımız, STK’lar ve kurumlar yaptıkları açıklamalarla harekâta desteklerini gösteriyor. Bizlerde, birlik ve beraberliğe azami derece ihtiyacımızın olduğu şu günlerde Ayrancı Belediyesi olarak, meclis üyelerimizle yaptığımız görüşme sonucu bir karar aldık. Bu kapsamda ilçemizdeki bir caddeye harekâtın ismini, diğer cadde ve sokaklarımıza ise şehitlerimizin isimlerini verdik. Bilindiği üzere; Hilmi Dede’nin sefere giden askerlere ikram ettiği ve tüm orduya yeten ayranı, hem kendisinin hem de ilçenin ‘Ayrancı’ adıyla anılmasına neden olmuştur.

Bu açıdan incelendiğinde bölgemiz ahalisinin ordu, asker ve cenk gibi konularda geçmişten günümüze yoğun duygular taşıdığı açıktır. İdlip’te yaşanan her sıcak gelişmeyi yakından takip eden hemşerilerimizin bu yoğun duygularına tercüman olmayı kendimize görev olarak gördük. Her biri farklı illerden olan şehitlerimizin isimlerini Ayran Dede’nin asker sevgisi nakşettiği bu topraklarda yaşatmak ve destansı mücadelelerini gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bu kararla hem şehit ailelerimize hem de halen cephede mücadele veren askerimize moral verme arzusundayız’’ diye söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284