Babaoglu Kolejinin Konuklari Ilimizde

Hazirladiklari proje ile Avrupa sahnesine 2. kez çikan Babaoglu Koleji bu kez 8 ülkeden gelen misafirleri ile Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nu ziyaret ettiler.

Babaoglu Kolejinin Konuklari Ilimizde

Kibris Rum Kesimi, Bulgaristan, Italya, Romanya, Polonya, Estonya, Yunanistan ve Macaristan’ dan gelen egitimcilere, Okul Müdürü Mustafa Ün, Proje Koordinatörleri Adem Özler ve Makbule Çaglayan eslik etti.
Misafirlerini makaminda agirlayan Il Müdürü Sultanoglu, kurum olarak Avrupa Birligi projeleri kapsaminda birçok çalisma yaptiklarini dile getirerek, bu ülkelerle yil boyunca ilimizden birçok okulun ortak proje yürüttüklerini belirtti.
Sultanoglu, ilin egitim altyapisina iliskin bilgilendirici açiklamalarda bulunarak, bu tür ortak projelerin ögrencilerin dil egitimi motivasyonlarini artirmasi ve Ingilizce konusunda pratik yapma firsati sunmasi bakimindan önemli oldugunu belirtti. Sultanoglu, “Proje ortagi ülkelere yapilan ziyaretlerle taraflar, kültür farkliliklarini daha yakindan taniyarak önyargilarin yikilmasini sagliyor. Böylelikle okullarimiz sevgi ve hosgörü temelli insani degerlerimizi tanitan elçiler olma vazifesi üstlenmis oluyor. Bu vazifeyi kesintisiz alti yildir gerçeklestiren Babaoglu Kolejine ayrica tesekkür ederim” dedi.
Okul Müdürü Mustafa Ün, “Babaoglu Kolejinin, kisa adi “RED BALL” olan projesi kapsaminda Avrupa kültür ve dil çesitliligi ile degerleri hakkinda bilgi ve anlayis olusturmayi, is birligini güçlendirmeyi, aktif bir Avrupa vatandasi olma yolunda ögrencilerin kisisel gelisimleri için gerekli olan temel becerileri ve yeterlilikleri edinmelerini amaçlanmaktadir. Il Milli Egitim Müdürümüz Sayin Sultanoglu’ na da gösterdikleri yakin ilgiden dolayi çok tesekkür ederim.” dedi.
Babaoglu Koleji’ nin proje ortaklari, hafta sonuna kadar inceleme ve çalismalarini tamamlayarak ülkemizden ayrilacaklar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284