Bağımlılıkla Mücadele Derneği’den Kurumumuza Ziyaret 

2018 Eylül ayı itibariyle kuruluşu gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele Derneği yönetim kurulu üyeleri kurumumuzu ziyaret etti. 

Bağımlılıkla Mücadele Derneği’den Kurumumuza Ziyaret 

Bağımlılıkla Mücadele Derneği’nin amaçlarının ilimizde Rehabilitasyon merkezi açmak olduğunu ve İç Anadolu bölgesine hitap etmek amacıyla, Isparta Uyumder Rehabilitasyon merkezini örnek aldıklarını dile getiren dernek başkanı Zeliyha Akcan, kurumumuzda KGRT kameralarına konuştu.
Rehabilitasyon merkezi için bir arsa talep ettiklerini dile getiren Akcan : “2016 yılından beri Sivil Toplum Kuruluşu olarak sahada ön planda çalışıyoruz. Boşanma sebepleriyle ilgili çalışmamaızda saha araştırması yaparken Türkiye genelinde çocuklarımızın, gençlerimizin gözlerinde eğitimi ve bağımlılıkla mücadelede var olan ışığı gördük. Çocuklarımız değerli. Onlara saygı duyalım, onları dinlemesini bilelim. Suçun nedeni bizi ilgilendirmemeli. Derdimiz suçun kendisi. Nasıl yok edebiliriz bunu düşünelim. Çocuklarımızın psikolojik desteğini sağlamak istiyoruz. Bizim amacımız Isparta ilindeki model gibi geniş bir alana Rehabilitasyon merkezi açmak. En kısa zamanda merkezimizi açmak için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Sloganlarımızı bütün Anadolu’ya duyurmak için çalışmalara başlayacağız. “Çok Geç Olmadan” , “Bu Çocuklar Bizim”, “Rol Model Olmaya Ne Dersiniz “, “Hayalleriniz Varsa Buluşalım”, “Öncelikle Dinleyelim” şeklindeki sloganlarımızı her yerde duymak istiyoruz. Çocuklarımızı bu bataklıktan kurtarmak hepimizin görevi. El birliği ile bu projeyi gerçekleştirirsek gençlerimizi daha çok hayata kazandırabiliriz. Onlara hobi işleri yaptırabileceğimiz güzel ve konforlu bir ortam istiyoruz. İlimizde bir ilki gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kendi ürünlerini üretebilecek ve çalışmalarını her yerde görebileceğimiz bir imkân istiyoruz. Gençlerimizin kişisel gelişimi ve madde bağımlılığından kurtarılması için onlara gerekli olan eğitimleri verecek ve tedavilerini ücretsiz olarak gerçekleştireceğiz. Zamanla büyüyen ekibimizle çocuklarımızın dertlerine şifa olacağız. Bu çocuklar bizim. Onların ailesi birimiz değil hepimiziz. Onlara güzel bir hayat sunmak ve ücretsiz destek vermek bizim görevimiz. Ekip arkadaşlarımızla birlikte Rehabilitasyon merkezimizin kuruluşundan açılışına kadar her alanında kendi emeklerimizle hareket edeceğiz. Tüketen toplum değil üreten toplum olacağız. Bu konuda vatandaşlarımızdan kamu STK iş birliği ile tüm desteklerini bekliyoruz” dedi.Haber: Merve CEYLAN 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284