Bağımlılıkla Mücadele Etkin Bir Şekilde Sürdürülecek

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Vali Fahri Meral başkanlığında toplandı.

Bağımlılıkla Mücadele Etkin Bir Şekilde Sürdürülecek

İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantı öncesinde Vali Fahri Meral, Yeşilay Derneği Karaman Şubesi İl Temsilciliği görevine getirilen Duru Bulgur A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru’yu tebrik ederek, Milletimize hizmet noktasında hedefe kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte STK ve vatandaşlarımızın işbirliğinin sürdürülmesiyle ulaşılabileceğini ifade etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Fahri Meral, toplumumuzu tehdit eden uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelenin etkin bir şekilde sürdürülmesinin önemine değindi. Toplumumuzu ve özellikle genç nüfusumuzu olumsuz etkileyen bağımlılıkla mücadele konusunda ilimizde yürütülen çalışmaların büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini belirten Vali Meral, bu amaç doğrultusunda işbirliği ve koordinasyonun artırılmasına yönelik yapılacak çalışmaların bağımlılıkla mücadele sahasında önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Bağımlılıkla mücadelede koordinasyon kurullarının önemli bir işlevi olduğunu ve kurullarda alınan kararların ilgili kurumlar tarafından takibinin yapılmasının büyük önem arz ettiğini belirten Vali Meral, uyuşturucu ile mücadele konusunun herkesin ve her kesimin üzerinde hassasiyetle durması gereken ülkemiz ve geleceğimiz için önemli bir konu olduğunu söyledi. Uyuşturucu kullananların yüzde 93 ünün bu işe sigara kullanımı ile başladığını dile getiren Vali Meral, madde bağımlılığının önüne geçilebilmesi için öncelikle sigara ile mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Vali Fahri Meral’in konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğünün sunumuyla devam eden ve bir önceki toplantıda alınan kararların değerlendirmesinin yapıldığı toplantının devamında; “Metruk binaların yıkılması, sokak ve parkların aydınlatılması noktasında Karaman Belediye Başkanlığı ile koordineli bir şekilde çalışmaların aralıksız sürdürülmesi, tütün ve nargile ile mücadele konusunda denetimlerin sürdürülmesi, 18 yaşından küçüklere sigara ve alkol satışının önüne geçilebilmesi için denetimlerin artırılması” karara bağlandı.

Toplantının devamında; farklı kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin oluşturduğu Bağımlılıkla Mücadele Araştırma Grubu adına Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Hülya Ercan; tütün, alkol ve uyuşturucu madde kullanım düzeyi ve bağımlılığa sebep olan nedenlerin analiz edildiği 127 sorudan oluşan anket sonuçlarını katılımcılarla paylaştı. 

Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Zeliyha Akçan’ın Kamu - STK işbirliğinde yürütülmekte olan “Yeni Bir Ben Projesi” kapsamında yürütülen faaliyetleri içeren sunumunun ardından aynı proje kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Bağımlılıkla Mücadele Derneğinin birlikte düzenlediği Bağımlılıkla Mücadele ve Korunma Çalıştayı sonuç raporu okundu.

Vali Fahri Meral başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun ve koordinasyon kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşundan temsilciler katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284