Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Fahri Meral, bağımlılıkla mücadelede konusunda 2019 yılı çalışmalarının değerlendirilerek, önümüzdeki dönem alınması gereken tedbirlerin Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına başkanlık etti.

Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığının uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda toplantı düzenlenmesiyle ilgili 81 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Fahri Meral, toplumumuzu ve özellikle gençlerimizin tehdit altında bulunduğu uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda yapılması gereken çalışmaların değerlendirileceği toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.
Uyuşturucunun ülkemiz için bir tehdit olduğuna vurgu yapan Vali Fahri Meral, bağımlılıkla mücadelede tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve toplumun her kesimin içinde yer alacağı topyekûn bir mücadelenin yapılması gerektiğinin altını çizdi.
Gerçekleştirilen toplantıda metruk bina tespiti, yıkımı ve ıslahına yönelik çalışmalar gözden geçirilerek yürütülen iş ve işlemler değerlendirildi. Uyuşturucu kullanımı ve satışı açısından riskli olan park ve rekreasyon alanlarına güvenlik kamera sistemlerinin kurulması ile cadde, sokak, park ve rekreasyon alanlarının yeterince aydınlatılmasına yönelik çalışmalar gözden geçirildi. Öncelik derecesine göre belirlenen okullara güvenlik kameralarının kurularak Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) entegrasyonunun sağlanması, entegrasyonu sağlanamayan okullarda ise güvenlik kameraları kurulmasına ilişkin son durum ele alındı. Okul ve çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla okul irtibat görevlilerinin etkin çalışmasına yönelik planlamalar değerlendirildi. Özellikle okul ve çevrelerinde illegal yollardan sigara satışı (tek dal) yapma ihtimali bulunan ve öğrencilerin de uğrak yeri olması muhtemel görülen kafe, oyun salonu, internet kafe vb. yerlerin denetlenmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında Yeşilay başta olmak üzere STK’lar ile işbirliği yapılması görüşüldü. Gençlerimizi etkilemesi muhtemel uyuşturucu maddeler (özellikle metamfetamin) hakkında okul yöneticileri, öğretmenler, okul aile birliği üyeleri ile ailelere yönelik bilgilendirme faaliyetleri gözden geçirildi. İl genelindeki uyuşturucu arzının engellenmesine ilişkin yapılan çalışmalar ve gelinen nokta ile değinilen konulara ilişkin veriler değerlendirildi. Bir önceki yıl ile kıyaslanması ve alınan/alınacak tedbirler gözden geçirilerek 2020 yılında yürütülecek çalışmaların planlanması görüşülerek yapılması gereken faaliyetler ile ilgili kararlar alındı.
Toplantının devam eden bölümünde valilik il yazı işleri müdürlüğü tarafından yapılan sunumun ardından il jandarma komutanlığı ve il emniyet müdürlüğü yetkililerince uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelede yürütülen faaliyetler ve bir önceki yapınla toplantıda alınan kararların uygulama durumu hakkında istatistiki bilgilerin verildiği sunumlar yapıldı.
Toplantıda daha sonra Sağlık İl Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, KMÜ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneğinden üyelerinden oluşan Kırıkkale Gözlem ekibi tarafından, Kırıkkale ilimizde uygulamaya geçen “Hayat Boşluğu Kabul Etmez Projesi” hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumda katılımcılara projenin amacı, kapsamı, uygulama alanı, faaliyetleri ve kazanımları hakkında bilgiler aktarıldı. Projeyle ilgili Vali Fahri Meral, ilgili kurum müdürlerine talimat vererek projenin ilimizde fiili olarak hayata geçirilmesi noktasında gerekli çalışmaların başlatılmasını istedi.
Geniş katılımlı toplantı, Yeşilay Karaman Şubesinin kuruluş amacı, hedefleri ve çalışma alanlarını içeren sunum gerçekleştirilmesiyle sona erdi.
Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Fahri Meral’in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Oktay, ilçe kaymakamları, ilgili kurum müdürler ve STK temsilcileri katıldı.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284