Bakan Bagis, 20 Ilin Valisi Ile Bir Araya Geldi

Avrupa Birligi Bakani ve Basmüzakereci Egemen Bagis, ‘Valiliklerde Kapasite Olusturulmasi Projesi’ kapsaminda 20 ilin valisi ile bir araya geldi.

Bakan Bagis, 20 Ilin Valisi Ile Bir Araya Geldi
Bakan Bagis, ‘Valiliklerde Kapasite Olusturulmasi Projesi’ kapsaminda Bakanlik’taki kahvaltida 20 ilin valisi ile bir araya geldi. Bagis, Avrupa Birligi sürecini merkezden yürütülen bir süreç olarak görmediklerini belirterek, sloganlarinin ‘AB yerel baslar’ oldugunu hatirlatti. Yerelde yürütülen çalismalarin Türkiye’nin Avrupa Birligi’ne bakisini, AB imkanlarindan yararlanabilme kapasitesini arttirdigini gözlediklerini söyleyen Bakan Bagis, valiliklerin AB sürecinde kapasitesinin arttirilabilmesi projesinin devam ettigini kaydetti. 4 binin üzerinde projeye dolayli, dolaysiz destek verdiklerini ifade eden Bagis, 650’nin üzerinde uyum ve dayanisma yönlendirme kurulu toplantisinin düzenlendigini belirtti. AB hibe programlari için verilen proje egitimlerinden 3 bin 500 kisinin yararlandigini söyleyen Bakan Bagis, “Bu faaliyetlerden bugüne kadar 30 bin kisi yararlandi. Endirekt yararlanicilarla birlikte 1 milyon kisiye ulastik” ifadelerini kullandi.
Bagis, Avrupa Birligi sürecinin takim ruhu demek oldugunu ifade ederek, “Avrupa Birligi üyeliginden daha önemli bir sey varsa, o takim ruhuyla Almanya’daki otoban standartlarinin daha ilerisini Türkiye’ye kazandirabilmek. Türkiye’yi, Isveç’teki demokrasi, insan haklari standartlarinin daha ötesine tasiyabilmek” seklinde konustu.
Proje kapsaminda basta valilikler olmak üzere il özel idareleri, üniversiteler, ticaret odalari, sanayi odalarinin çok farkli is birlikleri ortaya koyacaklarini kaydeden Bagis, illere yönelik çesitli projelerin yapilacagini, seyahatlerin düzenlenecegini, egitim programlari düzenlenecegini ifade etti. Türkiye’nin, Fransa’nin tutumunu degistirmesiyle fasil açabilecegine dikkat çeken Bakan Bagis, bu faslin ülkeler ve bölgeler arasindaki sosyoekonomik farkliliklarin kapatilacagi bir fasil oldugunu belirtti. Bagis, Avrupa Birligi’ne mesaj verdiklerini anlatarak, “Biz zaten sizin önünüzden gidiyoruz. Türkiye, arkadan takip eden degil, son yillarda ortaya koydugu performansla önden giden, örnek olan, ilham kaynagi olan ülke” dedi.
Imrali’daki görüsmelerle ilgili bir soru üzerine ise Bakan Bagis, Türkiye genelinde umut havasinin oldugunu belirtti. Valilerle konusacaklari konularin açacaklari fasilda Türkiye’nin çözüm sürecini destekleyecegi bir süreç olacagini gösterdigini ifade eden Bagis, “Bir an evvel bu ülkede binlerce yildir oldugu gibi et ve tirnak oldugumuzu, birlikte ter dökmenin, birlikte çaba harcamanin herkesin çikarina oldugunu algilayarak insallah ülkemizin huzuru için birlikte ter dökecegiz” diye konustu.
Güney Kibris Rum Kesimi’ndeki seçimlere iliskin soru üzerine Bagis, seçimlerin henüz meyvesini vermedigini ifade ederek, 24 Subat’ta yapilacak 2. tur seçimlerden sonra degerlendirme yapacagini söyledi.
'Valiliklerde Kapasite Olusturulmasi Projesi’, Adiyaman, Aksaray, Amasya, Antalya, Bartin, Denizli, Düzce, Elazig, Erzincan, Hatay, Isparta, Istanbul, Karaman, Kahramanmaras, Manisa, Mardin, Mugla, Tekirdag, Trabzon, Yalova illerini kapsiyor. Proje kapsaminda 'Egitim Ihtiyaç Analizi Çalismasi', 'Sertifikali AB Uzmanlik Egitimi ve Egiticilerin Egitimi' programlari ile illerin ihtiyaçlarina göre 'Kapasite Gelistirme Faaliyetleri', 'Sehir Eslestirme Programlari', 'Bölgesel Çalistaylar' yer aliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284