Bakan Bozdağ'dan “Karaman'daki Çocuk İstismarı”na İlişkin Açıklama 

Adalet Bakanı Bozdağ: "Bu tür ahlaksızlık yargı önüne çıkarılmazsa, üzeri örtülürse başka ahlaksızlar bundan cesaret alabilirler. O yüzden bu konuların üzerine hükumetimizin kararlılıkla gittiğini belirtmek isterim"

Bakan Bozdağ'dan “Karaman'daki Çocuk İstismarı”na İlişkin Açıklama 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Karaman'daki çocuk istismarı iddialarına ilişkin, "Bu tür ahlaksızlık yargı önüne çıkarılmazsa, üzeri örtülürse başka ahlaksızlar bundan cesaret alabilirler. Bu tür ahlaksızlarla, çirkef insanlarla mücadele örterek değil, işin üzerine giderek, bu ahlaksızlığı yapanlara hukukun öngördüğü cezaları tatbik ederek ancak yapılabilir. O yüzden bu konuların üzerine hükümetimizin kararlılıkla gittiğini belirtmek isterim" dedi. 
Karaman'daki iddiaları çok çirkin bulduğunu söyleyen Bozdağ, "Ahlaksız, hukuksuz bir hadisedir. Kabul edilemez bir ahlaksızlıktır. Böylesi hadiseler karşısında herkesin çok net olması lazım. Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma iddianameye dönüştü. Sanık hakkında 350 yıla kadar hapis cezası istenmektedir. Yargılama sonucunda yasalarımızın öngörüldüğü cezayı alacaktır. Bu çirkinlik, ahlaksızlık karşısında toplumumuzun daha hassas davrandığını biliyorum. Bu tür ahlaksızlık yargı önüne çıkarılmazsa, üzeri örtülürse başka ahlaksızlar bundan cesaret alabilirler. Bu tür ahlaksızlar, çirkef insanlarla mücadele örterek değil, işin üzerine giderek, bu ahlaksızlığı yapanlara hukukun öngördüğü cezaları tatbik ederek ancak yapılabilir. O yüzden bu konuların üzerine hükümetimizin kararlılıkla gittiğini belirtmek isterim" dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 17:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284