Bakan Çelik`ten Memur Rotasyonu Açiklamasi

Faruk Çelik, devlet memurlarini ilgilendiren düzenlemelere iliskin bilgi verdi.

Bakan Çelik`ten Memur Rotasyonu Açiklamasi

Katildigi bir televizyon programinda 657 Sayili Devlet memurlari Kanunu'nda yapilacak düzenlemelere iliskin bilgi veren Bakan Çelik, Kamuda rotasyon haberlerine de degindi. Çelik, bu ifadenin kamuda antipati olusturdugunu, bunun yerine yurt geneline personelin dengeli dagilimi ifadesini kullandi.
"HAKKARI'SI DE BIZIM IZMIR'I DE.."
"Hakkari'si, Izmir'i bizim degil mi?" diye soran Çelik, farkli yöntemlerin oldugunu, mesela çakili kadro olarak kalmasi gibi söylemleri hatirlatarak, 10-20 yil bir yerde kalmanin insan haklari ve çalisma sartlari açisindan dogru olup olmadigini yöneltti.
ESIT BIR DAGILIM OLACAK
Bölgeye göre farkli ücret tarifesi için de Çelik, sosyal taraflarin kamu hizmetinin bütün bölgelere esit dagitilmasi konusunda hem fikir oldugunu söyledi. Çelik, bu sekilde olmasi halinde bazi bölgelere ve illere personel gönderemeyeceklerini dile getirdi. Çelik, yapilmasi gerekeni söyle özetledi: "Adil bir sekilde, esit bir sekilde dagilimini saglayacak ve onlarin hukukunu gözetecek bir anlayista bulusmamiz gerekiyor. Bu bizim zorlanacagimiz bir sey degil."
ÜCRET FARKLILASTIRILMASINA KAPALI DEGILIZ
Her alanda böyle bir rotasyonun da söz konusu olmadigini anlatan Çelik, agirlikli meslek gruplarina uygulanacagini ifade etti. Zaten bazi kurumlarda rotasyonun uygulandiginin altini çizen Bakan Çelik, Gümrük Bakanligi'nin baslattigini, poliste, saglikta ve egitimde bunun uygulandigini aktardi. Çelik, kendilerinin bu düzenlemeyi bir çati düzenlemesi olarak gördüklerini dile getirerek, bakanliklara göre degil de ihtiyaca göre belli bir süreligine personelin gönderilmesi olarak özetledi. Çelik, ücret farklilastirilmasini da bugün konusacaklarina dikkat çekerek, bu teklife de kapali olmadiklarini kaydetti.
Ensonhaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284