Bakan, Doguya Gidecek Memurlari Açikladi

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, memur rotasyonu taslaginin ‘Sürgün` oldugu iddialari üzerine bir açiklamada bulundu. Bakan Çelik, doguya gidecek memurlarin kimler olacagini da açikladi.

Bakan, Doguya Gidecek Memurlari Açikladi

Sistemi toparlamaya dönük bir çalisma yaptiklarini kaydeden Çelik, "Bunu taraflarla anlasarak yapacagiz. Bunun bütün memurlara dönük olarak algilanmasi da dogru degil. Ihtiyaç duyulan alanlarda olacak. Tapudaki bir memuru alip il il dolastirmanin ne kamu ne de çalisan açisindan getirisi yok. Meslek memuru olarak mühendis, doktor, hemsire, polis ve ögretmen gibi 5-10 baslikta çalisanlardir" dedi.
Milli Egitim, Içisleri ve Gümrük basta olmak üzere bazi kurumlarda uygulanan sistemi genel bir kritere dönüstürmeye çalistiklarini belirten Çelik, gönüllülük esasina dayanmasini istedikleri bu modelin sadece yeni ise baslayanlari kapsayabilecegini de belirterek söyle konustu:
"Ayin 12'sinde sabah önce isçi konfederasyonlariyla bir araya gelip taseron sistemini, ögleden sonra da memur konfederasyonlariyla bir araya gelip personel sisteminde yapacagimiz degisiklikleri konusacagiz. Çok farkli personel sistemi uygulamalarimiz var. Bunun yurdun dört bir yanina dengeli dagiliminda da ciddi sorunlar var. Ülkenin belli bölgelerinde meslek memurlarini istihdam edebilmek için çesitli yöntemler uyguluyorsunuz. Mesela, sözlesmeli çakili kadro uygulamasi. Ama bu sistemin yürümedigini gördük. Neden? Çünkü insanlarin ihtiyaçlari var. Bir yerde 10-20 yil çakili çalismalari mümkün olabilir mi? Bakiyorsunuz, vatandas ise ilk atanirken bu sistemden memnun ama ise girdikten sonra yürümüyor."
BÜTÜN MEMURLARA DÖNÜK DEGIL
Bu sistemi toparlamaya dönük bir çalisma yaptiklarini kaydeden Çelik, "Bunu taraflarla anlasarak yapacagiz. Bunun bütün memurlara dönük olarak algilanmasi da dogru degil. Ihtiyaç duyulan alanlarda olacak. Tapudaki bir memuru alip il il dolastirmanin ne kamu ne de çalisan açisindan getirisi yok. Meslek memuru olarak mühendis, doktor, hemsire, polis ve ögretmen gibi 5-10 baslikta çalisanlardir" dedi.
"MEMURU ÜZME AMACIMIZ YOK"
Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, Hürriyet'e yaptigi açiklamada sunlari söyledi: "Mesela Milli Egitim, Içisleri, Gümrük'te uygulaniyor. Yapmak istedigimiz mevcut sistemde de uygulanan rotasyona genel bir kural koymak. Yoksa memurlari rencide etmek, üzmek gibi bir amacimiz yok, bunlar dogru yakistirmalar da degil. Amaç dengeli dagilimi saglamak. Bunu da yine memurlarla konusarak, zorlayici olmadan saglamamiz gerekiyor. Konfederasyonlarla oturup formülü, çikis yolunu birlikte bulacagiz. Amaç var olani mesleklerde bir kriter getirmek."
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284