Bakan Elvan Açikladi: Karaman’a Kablolu Yayin Bu Yilin Sonunda Geliyor

Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, bu yil içerisinde kablo yayini yapilan il sayisini 25’e yükselteceklerini belirterek, bu yil içerisinde Karaman, Sanliurfa ve Bolu illerinde de yil sonu itibariyle kablo yayin çalismalarinin tamamlanacagini söyledi.

 Bakan Elvan Açikladi: Karaman’a Kablolu Yayin Bu Yilin Sonunda Geliyor

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, "e-Devlet Kapisi 20 Milyonuncu Kullanici Ödül Töreni"ne katildi. Törende bir konusma yapan Bakan Elvan, Tüksat’in en büyük uydu isletmecilerinden bir tanesi oldugunu belirterek, "Suanda uyduda bulunan 3 farkli sistemimizle Afrika’dan Afganistan’a kadar uzanan çok genis bir cografyaya hizmet veren bir yapisi söz konusudur. Diger taraftan ikinci önemli çalisma alani biliyorsunuz Türksat e-devletin bir anlamda yürütücüsü konumunda ve e-devlet çalismalari Türksat’in koordinasyonunda yürütülüyor. Her ne kadar strateji bakanligimiz tarafindan belirlense de uygulama boyutu tamamiyla Türksat’in sorumlulugunda yürüyor” diye konustu.

“TÜRKSAT 4A 585 TELEVIZYON KANALINA HIZMET VERIR KONUMA GELDI”
Türksat’in üçüncü olarak özellikle bilisim sektöründe Ar-ge amaçli bilisim projelerine öncülük eden kurumlardan bir tanesi oldugunu kaydeden Elvan, “Dördüncü ana faaliyet alani ise kablo televizyon yayinlari. Suanda Türksat 22 ilde kablo yayini gerçeklestirmekte. Bu yil 3 il daha ilave edecegiz. Suanda yatirimlar devam ediyor. Bu illerimiz, Sanliurfa, Bolu ve Karaman. Bu 3 ilimizde de kablo yayin çalismalari bu yilsonu itibariyle tamamlanacak ve kablo yayini yapilan il sayisi 25’e yükselecek. Uydulara gelince Türksat 4A Uydusunun 2014 yilinda uygulamaya geçmesiyle birlikte suanda televizyon kanal sayimiz da yüzde 40’lik bir artis söz konusu oldu. Türksat 4A 585 televizyon kanalina hizmet verir konuma geldi” ifadelerini kullandi. (IHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284