Bakan Elvan: “Eskisehir-Istanbul Hizli Tren Hattini Sabote Ediyorlar”

Gazetemiz kurucusu Medeni Yavuzaslan, Mut’tan Silifke’ye giderken Göksu köprüsüne kadar olan yolun tek seritli oldugunu ve büyük tehlikeler arz ettigini bu yolun ne zaman ihale edilecegi yönündeki sorusuna Bakan Elvan, “Sizinde parmak bastiginiz gibi o yolun tehlikeli oldugunu biliyoruz. Haziran ayi içerisinde gerekli yerlere talimat verip ihaleye çikaracagiz” dedi.

Bakan Elvan: “Eskisehir-Istanbul Hizli Tren Hattini Sabote Ediyorlar”

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Eskisehir-Istanbul hizli tren hattina yönelik sabotajlar oldugunu, bu nedenle açilisin muhtemelen Haziran ayinin ikinci yarisina sarkacagini söyledi.
Çesitli programlara katilmak üzere Karaman’a gelen Bakan Elvan, Karaman Belediyesi’ni ziyaretinde Eskisehir-Istanbul hizli tren hatti ile ilgili açiklamalarda bulundu. Yaklasik üç hafta önce Mayis ayinin ikinci haftasi itibariyle Eskisehir-Istanbul Yüksek Hizli Tren hattinin devreye alinacagini ve Ankara-Istanbul arasindaki yüksek hizli trenin artik çalismaya baslayacagini ifade ettigini hatirlatan Bakan Elvan, “Çalismalarimiz tamamen bu yönde gidiyordu. Bildiginiz gibi Eskisehir-Istanbul Yüksek Hizli Tren hattindaki tüm alt yapi üst çalismalarini tamamladik. Test çalismalarini özellikle sinyalizasyona yönelik test çalismalarimizi bitirme asamasinda iken bazi talihsiz diyebilecegim durumlarla karsi karsiya kaldik. Daha dogrusu talihsizlikten de öte belki ciddi bir sabotajla karsi karsiya kaldik. Son iki haftada toplam 200 adet sinyalizasyon ve haberlesme kablolarimiz kesildi. Sadece bununla da yetinmeyip 70 adet ray devresi baglanti sistemi yine birileri tarafindan kesildi. Biz tabi bununla ilgili olarak savciliga suç duyurusunda bulunduk. Gerekli çalismalar yapiliyor. Özellikle bu güzergahta bulunan Valiliklerimiz ve jandarma güvenlik önlemlerini bu bölgede arttirdi. Sinyalizasyon kanallarimizin kapaklari açilip bu sinyal kablolari kesilip o sekilde birakiliyor. Bu tamamen bir sabotaj girisimi. Sabotaj disinda bir sey olmasini biz açikçasi düsünmüyoruz. Özellikle Istanbul-Ankara hizli tren hattinin açilmasindan rahatsiz olan kesimlerin oldugunu düsünüyorum. Buna baska bir anlam veremiyorum açikçasi. Ama biz süratle bu baglantilari yeniden kurmaya basladik. Sizlere kesilen kablolardan birkaç örnek vermek istiyorum. Bakin kanallardaki kablolarin nasil kesildigini görüyorsunuz. Her bir kablo içerisinde de tam 48 adet küçük kablo var. Bunlarin her birinin teker teker tamiratinin yapilip tekrar devreye sokulmasi gerekiyor ama tüm arkadaslarimiz gece gündüz 24 saat çalisiyorlar. Sunu ifade etmek istiyorum. Tüm bu engellemelere ragmen biz yine Eskisehir-Istanbul hattini insallah kisa bir süre içerisinde açacagiz. Benim açiklamamda özellikle Mayis ayinin sonuna dogru yüksek hizli tren hattini açacagimizi ifade etmistim. Bu muhtemelen Haziran ayinin ikinci yarisina sarkacak. Haziran ayindan itibaren bu hattimizi açmis olacagiz. Yogun bir sekilde bu kablolarin tamiri için tüm arkadaslarimiz geceli gündüzlü çalisarak tamamlamaya gayret ediyorlar. Biliyorsunuz trenin kendisinin test çalismalarini tamamlamis idik. Sadece sinyalizasyon bölümü kalmisti. Sinyalizasyon bölümünü de maalesef bu tür sorunla karsi karsiya kaldik. Bu sorunlari giderme yönünde yogun sekilde arkadaslarimiz çalisiyorlar. Haziran ayi içerisinde hem Ankara’daki hem de Istanbul’daki vatandaslarimiz Yüksek Hizli Treni kullanmaya baslayacaklar. Bu sabotaj girisimlerinden dolayi maalesef sürede bir aksama oldu” dedi.
Bakan Elvan, Karaman’a yönelik çalismalarla ilgili olarak da, “Biliyorsunuz Konya-Karaman hizli tren projesinin yapimina baslamis idik. Çalismalar yogun bir sekilde devam ediyor. Haziran ayi içerisinde Karaman-Ulukisla hizli tren projesinin de ihalesine çikacagiz. Proje çalismalarimiz tamamlandi. Suanda ihale asamasindayiz. Ihale hazirliklarini Demiryollari Genel Müdürlügü’ndeki arkadaslarimiz yürütüyorlar. Muhtemelen Haziran ayinin ortalarina dogru ihaleye çikmis olacagiz. Simdiden vatandaslarimiza hayirli ugurlu olsun diyorum” seklinde konustu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284