Bakan Elvan: “Marmara’nin Alternatifi Konya-Karaman”

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Marmara Bölgesi’nin alternatifinin Konya-Karaman bölgesi oldugunu söyledi.

 Bakan Elvan: “Marmara’nin Alternatifi Konya-Karaman”

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Konya Ticaret Odasi (KTO) Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Öztürk’ü ziyaret etti. KTO Yönetim Kurulu üyeleri ve ulastirma meslek komiteleri temsilcilerinin de bulundugu ziyarete Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Il Baskani Ahmet Sorgun ve AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul da katildi.
KTO Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Öztürk, Konya’nin son 12 yilda ihracatinin çok gelistigini, 2002 yilinda 100 milyon dolar olan ihracatin 2013’te 1,4 milyar dolara çiktigini söyledi. 2023 yilindaki hedeflerinin 15 milyar dolar ihracat yapmak oldugunu kaydeden Öztürk, “Issizlik olarak da Türkiye’nin en düsük issizligine sahibiz. Konya olarak yapilan yatirimlarin karsiligini ülke ekonomisine geri vermekteyiz. Ulastirma Bakanimizin Konya - Karaman bölgesinin Bakani olmasi bizleri daha da umutlandirmistir. Biz sehrimizin ulasim alt yapisi ile ilgili taleplerimizi sürekli olarak iletiyoruz. Bakanimizin göreve basladigi günden itibaren konuya hakim oldugunu gördük. Sehrimizin taleplerinin Ulastirma Bakanimizin döneminde yerine getirilecegine inaniyoruz. Sayin Bakanimizi Konya Ticaret Odasi’nda agirlamaktan mutluluk duyuyoruz. Ziyaretlerinden dolayi tesekkür ediyorum” dedi.
Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan ise konusmasinda, Marmara Bölgesi’nin alternatifinin Konya-Karaman bölgesi oldugunu, bunun gerçeklesmesi için ulasim alt yapisi noktasinda geregini yapacaklarini ifade etti. Bakan Elvan, “Konya sanayisiyle, tarimiyla, ticaretiyle çok önemli bir ekonomi potansiyeline sahip. Konya’nin ihracati 2014’te 1,5 milyar dolari asacaktir. Bu ekonomik potansiyel hizmetler sektörünü daha da güçlendirecektir. Konya’nin artik önü açik. Büyüyerek, güçlenerek daha iyi noktalara gelecektir. Bu bölge Türkiye’nin ikinci Marmara Bölgesi olacaktir. Marmara Bölgesi’nin alternatifi Konya-Karaman bölgesidir. Buna tüm sehrin inandigini biliyorum. Bu hedefin gerçeklesmesi için ulasim alt yapisi noktasinda Bakanlik olarak gerekeni yapacagiz” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284