Bakan Elvan`dan Ermenekli Madenci Ailelerine 2 Ev Müjdesi

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Ermenek`teki madenci ailelerine ev verilmesi ile ilgili `Bizim buradaki hedefimiz ailelere bir degil iki ev verebilmek. Bunu da sagladigimizi düsünüyorum suan itibariyle` dedi.

Bakan Elvan`dan Ermenekli Madenci Ailelerine 2 Ev Müjdesi

Bakan Elvan, Türksat Gölbasi Yerleskesini ziyaretinde gazetecilerin sorularini cevapladi. Bir gazetecinin, Bakan Elvan'in açikladigi aktif bilgilendirme sistemiyle ilgili detay istemesi üzerine Elvan, "Aktif bilgilendirme sistemiyle ilgili olarak suanda tüm çalismalarimiz yogun bir sekilde devam ediyor. En geç 6 ay içerisinde biz bunu hizmete sunacagiz. Biz tüm vatandaslarimiza bu hizmeti sunabilecegimiz gibi bazi bilgileri vatandasin talebi üzerine biz vatandaslarimiza sunabiliriz. Biz tamamiyla vatandaslarimizin talepleri dogrultusunda hareket edecegiz. Bu sistem oldukça önemli. Çünkü öyle hadiseler yasaniyor ki, bir trafik cezasi veriliyor kullanicinin haberi olmuyor. Aradan 3 yil 5 yil 10 yil geçiyor. Faiziyle birlikte önemli bir meblaya ulasabiliyor. Vergi borçlarinda da ayni sekilde. Bu açidan vatandasi bilgilendirme açisindan oldukça önemli diye düsünüyorum" karsiligini verdi.
Karaman Ermenek'te yardim kampanyasi çerçevesinde her aileye ev verilmesiyle ilgili son gelismelerin sorulmasi üzerine Bakan Elvan, sunlari kaydetti:
"Ermenek'teki faciadan sonra TOBB her bir aileye bir ev verme taahhüdünde bulunmus idi. Ankara Büyüksehir Belediyemiz, Istanbul Büyüksehir Belediyemiz böyle ilave bir adim atacak. Ankara Büyüksehir Belediyemiz biliyorsunuz 6 ev verme taahhüdünde bulunmus idi. Bununla ilgili karari zannedersem aldilar. Yine bir iki ilçe belediyemizinde bu yönde istekleri oldu. Bizim buradaki hedefimiz ailelere bir degil iki ev verebilmek. Bunu da sagladigimizi düsünüyorum suan itibariyle. Yasal olarak yapilmasi gereken düzenlemeler var. Önümüzdeki günlerde bu düzenlemeler de yapilacak. Soma'da ki uygulamalarin benzeri olacak". (IHA) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284