Bakan Elvan’dan Gurbetçilere Telefon Müjdesi

Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, yurtdisindan Türkiye’ye gelen turist ve gurbetçilerin yanlarinda getirdikleri telefonlarin kapanma süresini 60 güne kadar uzattiklarini açikladi. Elvan, “Gurbetçi vatandaslarimizin özellikle yaz aylarinda Türkiye’ye geldiklerinde yasadiklari sikintinin da önüne geçmis olduk” dedi.

 Bakan Elvan’dan Gurbetçilere Telefon Müjdesi

Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Elvan, 5809 sayili Elektronik Haberlesme Kanunu kapsaminda kurulan Mobil Cihaz Kayit Sistemi’nde gurbetçi vatandaslar için kolaylik getirdiklerini söyledi. Yurtdisindan yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarinin kayit altina alinmamasi halinde 30 gün içinde kapatildigini hatirlatan Elvan, Mayis ayinda Berlin ziyareti sirasinda gurbetçi vatandaslardan bu konuda birçok talep geldigini söyledi.

Elvan, söz konusu talepler kapsaminda Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazlarin Kayit Altina Alinmasina Dair Yönetmelikte degisiklige gittigini bildirdi.
Bakan Elvan, yapilan degisiklik ile yurtdisindan yolcu beraberinde getirilen mobil cihazlarin kayit altina aldirilmasi için verilen azami sürenin 30 günden 60 güne çikartilarak kayit süresinin kisa olmasi nedeniyle ortaya çikan sorunlari giderdiklerini ifade etti. Elvan, “Özellikle yaz tatillerini geçirmek üzere ülkemize gelen gurbetçi vatandaslarimiz Türkiye’de yeni telefon almak gibi bir zorlukla karsi karsiya kaliyorlardi. Bu düzenleme ile bunu ortadan kaldirdik. Benzer sekilde Türkiye’ye gelen turistler de telefonlarini 2 ay süreyle rahatlikla kullanabilecekler” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284