Bakan Elvan’dan Vakiflar Bölge Müdürüne Uyari: “Vakif Restorasyonlarinda Aksayan Yönler Var”

Hafta sonunda bir dizi etkinlige katilmak üzere memleketi Karaman’a gelen Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, restorasyonu yilan hikâyesine dönen ve uzun yillar sonra nihayet yenileme çalismalari tamamlanan Yeni Minare Camisinin açilisini gerçeklestirdi.

Bakan Elvan’dan Vakiflar Bölge Müdürüne Uyari: “Vakif Restorasyonlarinda Aksayan Yönler Var”

Açilis öncesinde bir konusma yapan Bakan Elvan, “Bana daha önce bu camimiz ve vakiflarla ilgili sikintilar oldugu ifade edilmisti. Çok sükür o sikintilar çözüldü. Bugün bu camimizin restorasyonu tamamlanmis sekilde gururla açmis bulunuyoruz. Karaman’da da Vakif eseri camilerimiz, medreselerimiz var. Bunlarin hemen hemen tamaminin restorasyonu tamamlandi. Sadece birkaç tanesi kaldi. Ama onlari da insallah kisa sürede tamamlayacagiz. Karaman’da bir yil içinde restorasyonu yapilmamis hiçbir vakif eseri insallah kalmayacak. Ben tekrar Camimizin hayirli ugurlu olmasini diliyorum”dedi.
Cami içinde incelemede bulunan Bakan Elvan, Vakiflar Konya Bölge Müdürü Metin Evsen'i yanina çagirarak, bazi vakif eserlerinde restorasyon çalismalarinin iyi yapilmadigini belirterek uyarida bulundu. Elvan, "Bakin geçmiste yapilan bazi vakif restorasyonlarinin tamirati çok iyi degil. Bazilarinda sikintilarimiz var. En azindan siz Il Müftümüzle birlikte bir istisare edip bunlarin hepsini bastan asagi bir gözden geçirin. Öyle aksayan bir takim konular var ki, mesela boyama yapilmis ama yanlis boyama var. Alçisi var, ama tam olarak yapilmamis. Yarisi var, yarisi yok. Bu tür sikintilar bazi camilerimizde var. Özellikle Bölge Müdürlügü açisindan biraz bosluk yasandi" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284