Bakan Elvan’in Gözyaslari

Çesitli programlara katilmak üzere memleketi Karaman’a gelen Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Ziraat Odasi’nin düzenledigi Çiftçi Bayrami ve Tarim Fuari’nin açilisini yaparak gezdi. Bakan Elvan`in burada hediye edilen üzerinde babasi ile kendi resminin dokundugu haliyi görünce gözleri doldu.

Bakan Elvan’in Gözyaslari

Törene, Bakan Elvan’in yani sira Türkiye Ziraat Odalari Birligi (TZOB) Genel Baskani Semsi Bayraktar, Milletvekili Mevlüt Akgün, Vali Murat Koca ile davetliler katildi.
Bakan Elvan da, tarimin insanlik tarihiyle baslayan bir ugras oldugunu bildirdi. Tarimin sadece yasamsal ihtiyaçlari karsilamakla kalmadigini, sosyal hayata da yön verdigini belirten Elvan, "Sanayi ve teknolojinin gelismesiyle beraber tarimin bir anlamda geri plana itildigini görüyoruz. Ama bugün özellikle son 10 yilda tarim tekrar ayaga kalkti, tekrar sahlandi" dedi.
Karamanli çiftçinin teknolojiyi takip edip kullanmasinin takdire sayan oldugunun altini çizen Bakan Elvan, Karaman'da bugün her çiftçinin damla ve yagmurlama sulama sistemlerinin bulundugunu ifade etti. AK Parti iktidarinda çiftçilere genis imkanlar saglandigini ancak bunlarin yeterli olmadigini aktaran Elvan, tarimin gelismesi için çalistiklarini söyledi.
Törenin sonunda Bakan Elvan'a geçtigimiz yil hayatini kaybeden babasi Ahmet Nuri Elvan ve kendi resminin islendigi dokuma hali hediye edildi. Dokuma halidaki babasinin fotografini gören Bakan Elvan'in gözleri doldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284