Bakan Elvan’ın İsmi Taş Binada Yaşayacak

Hemşerimiz Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın ismi Prof. Dr. Orhan Kural’ın önderliğinde İTÜ Maden Mühendisliği bölümü ekibinin mücadelesiyle onarılan bir baş binaya verildi.

Bakan Elvan’ın İsmi Taş Binada Yaşayacak

Konuyla ilgili olarak bilgi veren İstanbul Karamanlılar Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Nuran Uyar, “Özellikle son yıllardaki madencilik kazaları hepimizi, ama en çok Maden Mühendisliği bölümlerini ve madencileri üzmüştür. Madencilik riskli ve tecrübeye dayalı bir meslek dalıdır. Bu nedenle Amerika'da (Colorado School of Mines) ve Almanya'da (Freiburg University) maden fakültelerinin çoğunun uygulama merkezleri vardır. Bu eksikliği gidermek için 4,5 yıldır sayın Prof. Dr. Orhan Kural önderliğinde İTÜ Maden Mühendisliği bölümü ekibi büyük bir mücadeleyle bir ilki başardılar. Yıkılacak olan bir taş bina, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na değerli bir demirbaş olarak kazandırıldı. 7 yıldır boş olan bu bina tamamen elden geçirildi, yeşillendirilip ağaçlandırılarak, Türkiye'de Maden Mühendisliği'nin kurucusu değerli Prof. Dr.Cemal Gürer'in adına bir kütüphane ve Kalkınma Bakanı hemşerimiz Lütfi Elvan adına açılacak derslik ile Türkiye'nin tüm Maden Mühendisliği bölümlerinin ve tüm derneklerin bir buluşma ve eğitim merkezi olarak hizmete açılacaktır. Açılış törenine Kalkınma Bakanı hemşerimiz Lütfi Elvan ve Sarıyer Belediyesi yetkilileri de katılacaktır. Bildiğiniz gibi bakanımız Lütfi Elvan maden mühendisidir ve İTÜ mezunudur.

Prof. Dr. Orhan Kural her zaman çevre konusunda örnek insan olan bir değerdir. Bu konuda yüzlerce ülkede, binlerle konferans vermiştir. Kitapları vardır. Çevre ile ilgili kitabı benim bildiğim kadarı ile 16 dile çevrilmiştir. Bu konferansları hem ülkemizde, hem yurt dışında dinleme şansına sahip olduğum için çok mutluyum. Bu mutluluğu da siz değerli Karamanlılar ile paylaşmak istedim. Bu taş binayı da 1 yıl önce o Akdağlar Madenciliğe yaptığımız bir gezi esnasında görmüştüm. Son halinin fotoğraflarını görünce gözlerime inanamadım. Binlerce teşekkürler Orhan Hocam… Şahsınızda emeği geçen herkese teşekkürler. İşte bu binada değerli bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın adı da bir dersliğe verilecektir. Açılışa katılımınız bu güzel projeye destek olur ve emeği geçenleri onurlandırır” dedi.

Bina 22 Aralık Perşembe günü saat 16.00’da düzenlenecek açılışla Cendere Caddesi Top yolu sokak no 28 Ayazağa-Sarıyer adresinde hizmet vermeye başlayacak.

Açılışa katılmak isteyenler için saat 15.00’te İstanbul Teknik Üniversitesi B Kapısından otobüs kaldırılacak.

Bilgi: Şevket Küpeli 0555.646 4683 ve Efe Güler: 0535.421 5568

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284