Bakan Ergün: “Karaman’da Yüksek Kömür Rezervlerimiz Var”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakani Nihat Ergün, Konya Valiligi’ni ziyaret etti.

Bakan Ergün: “Karaman’da Yüksek Kömür Rezervlerimiz Var”

Bakan Ergün, Selçuk Üniversitesi’nde düzenlenen Üniversite-Sanayi Isbirligi Bölgesel Toplantisi’na katildiktan sonra Konya Büyüksehir Belediyesi ve TÜBITAK isbirligiyle yapilan Bilim Merkezi’nde incelemelerde bulunarak Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Akyürek’ten bilgi aldi. Buradaki incelemenin ardindan Konya Valiligi’ne geçen Bakan Nihat Ergün, Vali Muammer Erol’u ziyaret etti. Burada konusan Bakan Ergün, “Bugün Konya’da hem Üniversite-Sanayi Isbirligi Bölgesel Toplantisi’ni yapmak, hem de Konya Bilim Merkezi’ndeki çalismalarin son durumunu görmek üzere geldik. Çünkü bilim merkezleri son derece önemli. Önem verdigimiz merkezler ve bunun ilk yapilanlarindan birisinin Konya’da olmasi bizim için ayri bir öneme sahip. Insallah kisa zaman içerisinde de açilisini gerçeklestirecegiz” dedi.
Konya’nin potansiyeli yüksek bir yer oldugunu ve kendisini her zaman ispat etmis sehirlerden birisi oldugunu ifade eden Ergün, “Teknolojinin dogmasini istiyorsak, üniversite ve sanayinin bir araya gelmesi gerekiyor. Onlari bir araya getirmeliyiz ki teknoloji gelistirebilelim. Yoksa kendi kendine gelisen bir sey degil bu. Konya’da girisimci ruh var, mütesebbis insan gücü var. Her yerde yok. Konya’da bir tarihi geçmis var bilim açisindan. Bugünkü üniversitelerin durumu gerçekten iyi, Türkiye ortalamasinin üzerinde bir yere sahipler. O zaman Nasreddin Hoca’nin dedigi gibi olacak; seker var, un var niye biz helva yapmiyoruz. Konya helvayi yapmaya en müsait yerlerden bir tanesi. Üniversitesiyle, sanayisiyle, girisimci ruhuyla. Bizim yaptigimiz sey belki bunlari bir araya getirmek, heyecanlandirmak, motive etmek, destek vermek, arkasina bir siyasi irade koymak, arkasina bir ekonomik güç gerekiyorsa güç koymak ve bunlari basarmak” seklinde konustu.
Bakan Nihat Ergün söyle devam etti:
“Konya’da bizim bakanlik olarak hem organize sanayi bölgelerine verdigimiz destekler, hem teknoparklara verdigimiz destekler var. Hem de bir endüstri bölgesi olarak Konya’da özellikle günes enerjisinden Türkiye’nin daha çok yararlanmasi gerekiyor. Günes enerjisi potansiyeli de Konya’da son derece yüksek, Karaman’da son derece yüksek. Kömür rezervlerimiz var, kömür rezervlerini maksimum düzeyde kullanmamiz lazim. Bunlari da enerjiye dönüstürmemiz lazim. Yerin altinda yattigi müddetçe bunlarin bir isimize yaradigi yok. Insanlar bundan istifade edecekler, isinacaklar, aydinlanacaklar, sanayide kullanacaklar, baska türlü isler yapacaklar. Bunlari da endüstri bölgeleri olusturarak, iste Konya’da Karapinar’da, Karaman’daki çalismalarimiz devam ediyor. Insallah hem Konya, hem de Karaman bölgesi enerji açisindan, hem günes enerjisi, hem kömür enerjisi açisindan da önemli merkezlerden bir tanesi olmaya aday. Bu potansiyelleri harekete geçirelim diye bugün Konya’dayiz” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284