Bakan Eroğlu Ve Bakan Elvan Karaman Belediyesi’ni Ziyaret Etti

DSİ tarafından Karaman’da gerçekleştirilecek olan 8 projenin temel atma töreni için ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Belediyesi’ni de ziyaret etti. Bakan Eroğlu ve Bakan Elvan, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Bakan Eroğlu Ve Bakan Elvan Karaman Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Bakan Veysel Eroğlu ve Bakan Lütfi Elvan’ı Karaman’da görmekten çok büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, Karaman’da gerçekleştirilen yatırımlar hakkında kısa bilgiler verdi ve bu projelerin gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, diğer Bakanlara ve Milletvekilleri Recep Konuk ile Recep Şeker’e teşekkür etti. 

Bakan Eroğlu, ziyarette yaptığı konuşmada; Karaman’ın son yıllarda yapılan yatırımlarla bölgenin adeta bir kavşak noktası konumuna geldiğini vurguladı. Devlet olarak Karaman’a her türlü desteğin verildiğini söyleyen Bakan Eroğlu: “Karaman’ın soyadı gibi çalışkan çok değerli bir Belediye Başkanı var. Karaman’da çok önemli projelere imza attı, kendisini takdir ediyorum. Bakanlık olarak bizler de kendisine her türlü desteği veriyoruz. Bakanlığımız bünyesinde Karaman’a yaptıklarımıza baktığımızda; Öncelikle içme suyu konusunda İbrala Barajından Karaman’a akacak olan tatlı suyun 16 Aralık tarihine kadar verileceğini ifade edeyim. Yine DSİ olarak; Karaman’a 7 baraj, 6 gölet inşa ettik, 6 derenin ıslahını tamamladık ve 76 bin 870 dekar araziyi sulamaya açtık. Ağaçlandırmadan söz edecek olursak yemyeşil bir Karaman için 65 Milyon fidanı toprakla buluşturduk. 2 şehir ormanı, 5 bal ormanı ve 6 mesire yeri tesis ettik ayrıca 9 noktaya meteoroloji gözlem istasyonu kurduk. Yine Karaman Belediyesi ve Bakanlığımızca yaptırılan Türk Dünyası Kültür Parkı’nda da çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Ben kendimi Karaman’ın 4. Vekili gibi hissediyorum. Sayın Bakanımız Lütfi Elvan ve Milletvekillerimizle birlikte Karaman’a olan hizmetimiz devam edecek” dedi.

Baba ocağı Karaman’da bir kez daha bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Bakan Elvan ise konuşmasında: “Ben öncelikle ülkemize ve Karaman’a yapılan yatırımlarda büyük emeği olan Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na, göreve geldiği günden bu yana Karaman için tüm imkânlarını kullanan Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten Karaman’ın çehresi değişiyor, önemli bir cazibe merkezi haline geliyor. Yapılamaz denilen birçok projeyi teker teker hayata geçiriyoruz. Devam eden projeler var. Biz bu şehir için her türlü desteği hükümet olarak, bakanlık olarak veriyoruz. Yapılan projeleri takip ediyoruz. Karaman kendi ölçüsünde örnek bir şehir olma yoluna gelmeye başladı. Bu birliktelikle inşallah önümüzdeki yıllarda Karaman çok daha güzel olacak” dedi.

Ziyaretin sonunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, anı defterini imzalayarak belediyeden ayrıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284