Bakan Islam`dan, Ömer Asaf`a Forma Sürprizi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Aysenur Islam, Ermenek’teki madende hayatini kaybeden isçilerden Mehmet Özcan`in 5 yasindaki oglu Ömer Asaf`a, Galatasaray formasi hediye etti.

Bakan Islam`dan, Ömer Asaf`a Forma Sürprizi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Aysenur Islam, Karaman’in Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasinda ölen madencilerin ailelerine taziye ziyaretini sürdürdü. Bakan Islam, ziyaretleri kapsaminda madende hayatini kaybeden Mehmet Özcan'in ailesiyle de görüstü. Mehmet Özcan'in ailesine bassagligi dileklerinde bulunan Bakan Islam, isçileri arama-kurtarma çalismalari sirasinda yapilan bir haberde "Babama Galatasaray maçi var dersek madenden çikar" diyerek yürekleri burkan 5 yasindaki Ömer Asaf'a babasinin ve kendisinin tuttugu takim olan Galatasaray formasi hediye etti.
"BIR DAHA BÖYLE BIR FACIA YASAMAMAK IÇIN ELIMIZDEN GELENI YAPACAGIZ"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Aysenur Islam, maden kazasinda hayatini kaybeden isçilerin aileleriyle görüstükten sonra Güneyyurt Belediyesi'ni de ziyaret etti.
Bütün taziye evlerini ziyaret ettigini söyleyen Bakan Islam, "Büyük bir üzüntü geçirdi bölgemiz tekrar bassagligi diliyorum. Allah bir daha böyle bir aci göstermesin insallah hiç birimize. Memleketimize de sizlere de bize de... Böyle bir aci görmeyelim bir daha insallah. Bunu yasamamak için elimizden geleni yapiyoruz devlet olarak. Madencilik konusuna tekrardan egildik. Aslinda bakarsaniz tedbirler konusunda denetimler konusunda yasalarimiz mevcut ama bu yasalarin uygulanisiyla alakali hatalarin oldugunu görüyoruz. Kanunlar her zaman pratik hayata oldugu gibi ya da istendigi gibi geçmeyebiliyor. Bunlar konusunda ne yapilabilir düsüncesiyle yeni çalismalar yaptik. Hem enerji bakanligimiz hem çalisma bakanligimiz. Yeni yasalarimiz geliyor. Çok daha sikilastirilacak insallah hem denetimler hem kontroller. Bir daha böyle bir faciayi yasamamak için elimizden geleni yapacagiz. Tabii ki madenler bizim ülkemizin serveti. Bu madenleri çikarmamaz lazim ama insani sartlarda tam güvenlik içerisinde tam randimanli çikarabiliyorsak çikaririz. Çikaramiyorsak baska seyler düsünürüz. Tabii bu bölgede tarimda yapilabilir baska seylerde olabilir, insanimiz çaliskan. Bir taraftan madenle mesgul oluyor bir taraftan hayvancilik yapiyor. Keçi sürüsü olan arkadaslarimizla karsilastik evleri gezerken. Küçük bahçe tarimi yapanlarla karsilastik. Bunlarin elinden tutulursa bunlar büyütülürse, bunlarla alakali baska projeler devreye sokulursa, yeni is ve istihdam imkanlari bulma durumumuz olabilir. Bunlari zaman içerisinde elbette konusacagiz düsünecegiz. Insanimizin kalbinin güzelligi kendinin güzelligi devletine milletine bagliligi hakikaten göz yasartici. Bunun için hepsine mütesekkiriz. Biz de devlet olarak hükümet olarak onlarin arkasindayiz yanindayiz yardimcisiyiz. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi olarak biz bu tür afet durumlarinda aileyi ayakta tutmak üzere tedbirleri almasi gereken kurumuz. Onun içinde ugrasiyoruz. 38 gündür bizim arkadaslarimiz burada. Bütün ekiplerimiz 3-4 kere aileleri ziyaret ettiler" diye konustu.
Bakan Islam, belediye ziyaretinin ardindan Ali Riza Aliçli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne geçti. Merkez yetkililerinden bilgi alan Bakan Islam, burada egitim alan ögrencilerle sohbet etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284