Bakan Karaismailoğlu: Cumartesi Günü Hizmete Alıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman hızlı tren hattını cumartesi günü hizmete alıyoruz” dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Cumartesi Günü Hizmete Alıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik–Tavşantepe–Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattındaki çalışmaları inceledi. “2021 yılı tüm dünya için aşılama çalışmalarıyla salgının kontrol altına alınmaya çalışıldığı ve normalleşme süreçlerinin hızlandığı bir yıl oldu” diyen Karaismailoğlu, sağlık, eğitim, ekonomi, ticaret, altyapı faaliyetleriyle çalışma ve sosyal hayata ilişkin emin adımlar atarak, çetin mücadeleleri başarıyla geride bıraktıklarını söyledi.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattını Cumartesi Günü Hizmete Alıyoruz

5 bin 176 kilometre demiryolu hattında çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini aktaran Karaismailoğlu, “Konya-Karaman Hızlı Tren hattını Cumartesi günü hizmete alıyoruz. Ankara-Sivas, Halkalı-Ispartakule-Çerkezköy, Çerkezköy-Edirne-Kapıkule, Bursa-Yenişehir-Osmaneli, Mersin-Adana-Gaziantep, Karaman-Ulukışla, Aksaray-Ulukışla-Mersin Yenice, Ankara (Yerköy)-Kayseri, ayrıca iki uluslararası havalimanını birleştirecek Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı -Yavuz Sultan Selim Köprüsü- İstanbul Havalimanı- Halkalı, çatalca hızlı tren hatlarında çalışmalarımız sürüyor. Yolcu taşımacılığının yanı sıra yük taşımacılığı da gerçekleştirilecek Hızlı Tren hatlarının da yer aldığı demiryolu ağımızı, limanlarla sanayi bölgeleriyle etkin bir şekilde bağlıyoruz. Bu yıl itibariyle milletimizin hizmetine sunacağımız Milli Elektrik Trenimiz ile birlikte, demiryollarında yerli ve milli araç ve ekipmanları üretimini daha da artıracağız” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284