Bakan Müjdeyi Verdi, Mevka Icci Enerji Fuarinda Yerini Aldi

Bu yil 20.si düzenlenen ICCI 2014 Uluslararasi Enerji Fuar ve Konferansi’ nda, Mevlana Kalkinma Ajansi enerji alanindaki Konya-Karaman illerinin potansiyelini tanitti ve ajansimizin konuya bakis açisini anlatti.

Bakan Müjdeyi Verdi, Mevka Icci Enerji Fuarinda Yerini Aldi

Sektörel Fuarcilik tarafindan düzenlenen ICCI 2014 – 20. Uluslararasi Enerji ve Çevre Fuari ve Konferansi, birbirinden önemli konuklarin agirlandigi 3 günlük maratonun ardindan sona erdi. ICCI 2014, Istanbul Fuar Merkezi’nde yapilan törenle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz tarafindan açildi. Enerji Bakani Sayin Taner Yildiz, açilis konusmasinda enerji konusunda bakanligin iki önemli projesi olarak Nükleer Santrale yerli ortak alinacagindan ve Karapinar-Ayranci bölgesinde 3.000 MW günes santrali kurulacagindan bahsetti. Enerji Bakani Taner Yildiz; Karapinar- Ayranci bölgesinde ufuk çizgisinin gökyüzü ile birlestigi dümdüz bir arazinin oldugu, bölgeye özel bir çalisma yapildigini ve 3 bin MW’lik günes santrali için o bölgenin taleplere açilacagini söyledi. Enerji Bakani Taner Yildiz; EPDK’nin 600 MW’lik ihalesine 9 bin MW’lik talep geldigini ve bunu yapabilecegini söyleyen yatirimcilarin bulundugunu bildigini, bölgede dünyanin en büyük santralini kurulacagini belirtti. Halihazirda ABD Kaliforniya'da yer alan, Ivanpah günes enerjisi santrali 392 MW kurulu güç ile bu alandaki rekoru elinde bulunduruyor. Santral 2.2 milyar dolar yatirim ile bu yilin subat ayinda devreye girmisti.
Basta Avrupa, Balkan ve Ortadogu ülkelerinden olmak üzere 17 ülkeden 161’i yabanci 189’u yerli toplam 350 enerji sirketinin katildigi ICCI 2014, 1604’ü yabanci olmak üzere 15 bin 621 kisi tarafindan ziyaret edildi ve fuar alanindaki yeni ürünler tanitildi. ICCI 2014 açilisina Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Baskani Halil Mazicioglu, TBMM Çevre Komisyonu Baskani Erol Kaya, EPDK Baskani Mustafa Yilmaz, MÜSIAD Yönetim Kurulu Baskani Nail Olpak, ICCI Yürütme Kurulu Baskani ve ETKB Müstesar Yardimcisi Dr. Selahattin Çimen, Hannover Fairs Türkiye Fuarcilik Genel Müdürü Alexander Kühnel ve Sektörel Fuarcilik Genel Müdürü Süleyman Bulak katildi.
Mevlana Kalkinma Ajansi, bölgemizde stratejik sektör olarak degerlendirilen Enerji sektörünün en önemli uluslararasi faaliyetlerinden biri olan ICCI 2014 fuarinda, bölgemizin enerji potansiyelini K100 numarali standimizi ziyaret eden ve bölgemizle ilgilenen yerli ve yabanci yatirimcilara anlatti. Standimizda görev alan Mevlana Kalkinma Ajansi Kalkinma Uzmani Mücahit Yasir Kinali ve Erdem Koçoglu, fuar boyunca 48 yabanci, 164 yerli yatirimci ile görüsme yapti. Yapilan görüsmelerde bölgemizde enerji sanayisinin gelistirilmesi hususunda yatirimcilara yardim edilecegi bilgisi verildi. Bölgemizde enerji konusunda yatirim yapmak isteyen yatirimcilara "yatirim yapmak için 5 neden" oldugu söylenerek bu nedenler ile ilgili detayli bilgiler verildi. Standimiza gelen katilimcilara, bölgemizin Enerji Haritasi ile TR52 bölgesi için enerji sektörüyle ilgili yazilan raporlarin oldugu dokümanlar verildi.
ICCI 2014'te ayrica üç günde toplamda 34 oturumla Enerji Sektörünün sorunlarinin masaya yatirildigi, güncel gelismelerin degerlendirildigi ve gelecek ile ilgili projeksiyonlarin olusturuldugu konferans programinda, MEVKA günes enerjisi oturumuyla bölgemizdeki enerji sektöründeki gelismeleri anlatma imkani buldu. Yenilenebilir Enerji Teknolojileri-Günes oturumunda bölgemiz hakkinda bilgi veren Kalkinma Uzmani Mücahit Yasir Kinali'nin konusmasinda Konya-Karaman illerinin günes potansiyelini ve bölgemizde yapilan enerji yatirimlarindaki son durum ile ilgili bilgi verdi.
Enerji Uzmani Mücahit Yasir Kinali yaptigi sunumda; Konya-Karaman illerinde yapilacak enerji yatirimlari ile Paris, Berlin ve Malaga’da yapilacak enerji yatirimlarinin kiyaslamasini yaparak yatirimcilara bilgi verdi. Ayrica Konya-Karaman illerinde lisansli ve lisanssiz enerji yatirimlarinin son durumu ve bölgemizdeki enerji sanayi altyapisi ile ilgili bilgi verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284