Bakan Yildiz, Isçilere Ulasildigi Iddiasini Yalanladi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz, “3 isçiye ulasildi” iddialarinin dogru olmadigini, bu konuda bir öngörüde de bulunamayacaklarini söyledi.

Bakan Yildiz, Isçilere Ulasildigi Iddiasini Yalanladi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz, Karaman’in Ermenek ilçesinde 18 isçiye ulasmak için 5. gününde maden ocaginda yapilan arama kurtarma çalismalari hakkinda bilgi verdi. Bakan Yildiz, “Özellikle tahkimatla alakali çalismalar da hizlandirildi. Ama pasalarin çekilmesi daha çok vaktimizi aliyor. Desandre kisminda bizim yapacagimiz islemlerde su seviyesi nefeslikten girilmis olan çalismayla beraber çok hizli bir sekilde düsürüldü. Yani oradaki yapilan tek çalisma hemen hemen bu iki kalemi yönetmek olacak. Hem tahkimati, hem de yerdeki pasayi almak seklinde olacak. Burada su anda 650 kisiye yakin ekip çalisiyor. Basin mensuplari ve diger bütün çalisanlarimiz var. Yerimiz sinirli ve bu aciyi paylasmak üzere disaridan birçok kimsenin de geldigini gördük, kendilerine tesekkür ediyoruz. Ancak bundan sonraki faaliyetlerimizi etkilememesi açisindan yerle alakali bazi tedbirler almak durumundayiz” dedi.
“SÜRE VERMEMIZ DOGRU DEGIL”
3 isçiye ulasildigi yönündeki bilginin dogru olmadigini ifade eden Bakan Yildiz, “Bu gece itibariyle bazi spekülatif cümleler de görüyoruz. Bize sordu vatandasimiz 3 kisiye ulasilmis nasil olacak diye. Degerli arkadaslar su anda bizim ulastigimiz bir isçi kardesimiz yok. Herhangi bir ulastigimiz yer de yok. Her astigimiz su seviyesinde karsimiza yeni bir tablo çikabilir. O yüzden böyle beklentileri yükseltmek, vatandasimizin ümitleri ile oynamak gerçekçi olmaz, dogru da olmaz. Buna hep beraber hassasiyet göstermemiz lazim. Her birimizin çok yogun çalismalari var. 24 saat arkadaslarimiz çalisiyorlar. Onlara da yardimci olmamiz hele hele bundan sonra daha da iyi olacaktir” diye konustu.
Madenden su çekiminin yogun bir sekilde sürdügünü vurgulayan Bakan Yildiz, “Nefeslik kisminda su anda su çekimi dün gece yogun bir sekilde oldu. Orda herhangi ciddi büyük bir aksaklik olmadi. Ama bir saat sonrasiyla alakali nasil bir tabloyla karsilasacagimizi bilmiyoruz. O yüzden bu manada süre vermemiz de dogru degil, gerçekçi de degil. 3 saat sonra ne olur, 5 saat sonra ne olur dediginizde, çok gerçekçi cevaplar bulamayabiliriz” seklinde konustu.
“BU GECE IÇIN BIR ÖNGÖRÜMÜZ YOK”
Bakan Taner Yildiz, tahkimat yapiminin ciddi vakit aldigini dile getirerek, sondaj çalismalarinin sürdügünü kaydetti. Bakan Yildiz, kendilerinin verdigi bilgilerin disinda baska bilgilere itibar edilmemesini istedi. Taner Yildiz, “Mesela madenden çikan bir isçi kardesimiz veya birisi diyor ki, ‘bu aksam çikacakmis’ diyor, ondan sonra bütün vatandaslarimiz oraya geliyor. Sahsen bizim yaptigimiz planlamalarda bakanlarimiz ve mühendislerimizle yaptigimiz planlamada bu gece için böyle bir öngörümüz yok. Ama yarina ne olur onu da bilemiyoruz. Çünkü her geçen tabloyu her saati hemen hemen degerlendirdigimiz olur. O yüzden bu manada o kardeslerimize ulasabilmemiz için her birinizin buna dikkat etmesi lazim” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284