Bakan`dan `Buzdolabi` Uyarisi

`Eger dagitim sirketinin hatasindan kaynaklanan nedenle bir buzdolabi yanmissa, buzdolabinin bedelini o sirket tazmin etmek durumundadir`

Bakan`dan `Buzdolabi` Uyarisi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz, TBMM Genel Kurulu’nda, Elektrik Piyasasi Kanunu ile Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nda degisiklik yapilmasina iliskin kanun teklifinin görüsmelerinde konustu.
BEDELINI ÖDEMEK DURUMUNDA
Bakan Yildiz, elektrik dagitim sirketinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle buzdolabi zarar gören vatandaslarin olduguna yönelik soru üzerine, "Eger dagitim sirketinin hatasindan kaynaklanan nedenle bir buzdolabi yanmissa, buzdolabinin bedelini o sirket tazmin etmek durumundadir. Ya da buzdolabini tekrar çalisir hale getirmeli. Bu, çok fazla bilinmiyor, olabilir. Vatandaslarimiz müracaatini yapsin, dagitim sirketi bunun bedelini ödemek durumunda" dedi.
'HEM KAÇAK KULLANIYOR, HEM SIKAYET EDIYOR'
Bakan Yildiz, elektrik kesintileriyle ilgili bir soruyu yanitlarken, bu kesintilerin bir bölümünün de kaçak kullanimdan kaynaklandigina deginerek, sunlari kaydetti:
"Bize, ’Elektrigim kesildi’ diye ihbar geliyor. Ariza ekipleri gidiyor, oranin zaten elektrigi kaçak kullandigini tespit ediyor. Nasil olur da bir adam elektrigi kaçak kullandigi halde ariza ekibi talep eder. Hiçbir neden o kaçak kullanimi makul hale getirmez. Bu nedenle kaçak kullandigi elektrik 6 gündür kesikse, 106 gün de geçse biz onun elektrigini vermeyecegiz."
Kaynak: Posta
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284