Bakanlık İznine Bağlı Özel Bir Kreşte Akıl Almaz Olay

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün iznine bağlı olarak Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren özel bir kreşte yaşanan düşme olayı korkuttu.

Bakanlık İznine Bağlı Özel Bir Kreşte Akıl Almaz Olay

Edindiğimiz bilgiye göre 26 Mayıs 2022 Perşembe günü sabah saatlerinde meydana gelen olayda yaklaşık 2,5 metre yükseklikten beton zemine düşen 5 yaşlarındaki çocuk olay yerine çağrılan ekipler tarafından Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin çocuğa müdahalesine engel olmaya çalışan kurum yetkililerinin kapıları kilitleyerek içeri girmelerine izin verilmemesi üzerine devreye polis ekiplerinin girdiği ve çocuğun ailesinin de olay yerine çağrıldığı öğrenildi.

Bundan önce yaşanan buna benzer olayların ailelere haber verilmediğini belirten başka bir kurum işletmeleri ise yaptıkları açıklamada “Bu kreş Organize Sanayi Bölgesinin içerisinde faaliyet gösteren tek bir kreş olup bizler bu kreşin yakınında bulunan işyerinin çalışanlarıyız. Aileleri tarafından buraya bırakılan çocuklar her gün bahçede başıboş bir şekilde herhangi bir can güvenliği olmadan dolaşmaktadırlar. Çocuklar sadece ağaçlara tırmanma değil bahçenin çevresinde yer alan tellere tırmanmaktadırlar. Bizler defalarca öğretmenlerine bilgi vermemize rağmen dikkate alınmadık. Geçtiğimiz ay bir çocuk cama çıktı düşmeden içeriye geri girdi. Ancak maalesef bugün cama çıkan o küçük, minik çocuk çıktığı camdan içeriye giremedi camdan yere düştü. Bizler bunu görüp üzüntüden kahrolurken hiçbir görevli bahçeye çıkmadı. Bu çocuk ağlayarak ayağının üzerinde sekerek dolaştı ve içeriye girdi. Bununla kalmadı arkasından dakikalar sonra aynı şekilde diğer çocuklar cama çıktı. Bizler girin içeri diye bağırdık ve o şekilde içeriye girdiler. Artık sesimizi duyurmak istiyoruz. Lütfen buraya emanet edilen çocukların aileleri çocukların bu şartlar altında bakıldığını bilsinler.” dedi.

Yaşanan düşme olayı sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğünden görevli bir personelin olayın yaşandığı kreşe gittiği ve olayla ilgili araştırma yaptıkları öğrenildi. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284