Bakanlik Yasaklanacak Ürünlerin Listesini Açikladi

Çevre ve Sehircilik Bakanligi, yakinda yasaklanacak riskli kimyasallarin listesini yayimladi.

Bakanlik Yasaklanacak Ürünlerin Listesini Açikladi

Yapilan yazili açiklamada, Çevre ve Sehircilik Bakanligi'nin, çevre ve insan sagligina zarar verebilecek riskli kimyasallarin listesini açikladigi bildirildi.
Özellikle sanayi sektöründe yogun kullanilan bu kimyasallarin, AB uyum süreci çerçevesinde çok yakinda yasaklanmasinin gündemde olduguna isaret edilen açiklamada, bunlar arasinda aseton, naftalin, çinko oksit, amonyum nitrat, kömür zifti, gaz yagi, kloroetilen, nikel, toluen ve kloroformun da bulundugu belirtildi.
Çevre ve Sehircilik Bakanligi Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Bas, konuyla ilgili, Türkiye'nin AB kimyasallar mevzuatina uyum saglamasi halinde, sanayinin temel girdileri arasinda yer alan bu kimyasal maddelerin kisitlanmasi veya yasaklanmasinin gündeme gelecegini ifade etti.
Dolayisiyla bu kimyasallarla istigal eden sanayicilerin zor durumda kalmamalari için gerekli önlemleri almalari gerektigini belirten Bas, sunlari kaydetti:
''Öncelik listesinin yayimlanmasiyla, sanayicimizde bu konudaki farkindaligin artirilmasi hedefleniyor. Sonuçta ya kimyasalin üretim prosesi ve kullanim biçimleri degistirilerek ya da daha çevre dostu alternatif maddeler bulunarak insan ve çevrenin o kimyasala maruz kalma yogunlugu azaltilmis olacak.''
Öte yandan, olusturulan nihai öncelik listesine, Çevre Yönetimi Genel Müdürlügü'nün internet sitesinden ulasilabilir.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284