Bakanliktan Bisiklet Yoluna Hibe

Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Bas, Türkiye`nin gelecegini sekillendirecek kentsel dönüsüm sürecinde ekolojik sehirleri artirmayi hedeflediklerini açikladi.

Bakanliktan Bisiklet Yoluna Hibe

Çevre ve Sehircilik Bakanligi, bisiklet yollarini yayginlastirarak hava kirliliginin önüne geçmek için belediyelere ilk etapta yaklasik 1 milyon lira kaynak aktardi. Motorlu tasit kaynakli hava kirliligi ve iklim degisikligine neden olan kirleticilerin azaltilmasi amaciyla bisiklet yollarinin yayginlastirilmasini istediklerini belirten Çevre Yönetimi Genel Müdürü Bas, bu çerçevede "81 Ilde Bisiklet Yolu Projesi"nin hazirlandigini dile getirdi. Bas, trafik ve bunun etkisiyle olusan hava kirliliginin önüne geçmek adina bisiklet yolu projesi hazirlayan belediyelere maddi ve teknik destek sagladiklarini belirtti.
"103 BISIKLET YOLU PROJESI ELIMIZE ULASTI"
Bisiklet yollariyla ilgili su ana kadar 103 projenin ellerine ulastigini bildiren Bas, "Bakanlik olarak, gelen projeleri degerlendiriyoruz ve uygun bulunanlara katki sunuyoruz. Ilk etapta Sakarya Belediyesi'ne 500 bin, Kocaeli Belediyesi'ne 440 bin lira destek verdik. Bisiklet yolu projelerini hayata geçirmeleri için belediyelere toplamda 1 milyon lira kaynak aktardik" ifadelerini kullandi. Bas, bisiklet kullaniminin yasam biçimi haline gelmesi için belediyelere maddi destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.
MADDI DESTEGIN ORANINI NÜFUS BELIRLIYOR
Bakanlik, trafigin yogun oldugu kesimlerde, yerlesim yeri merkeziyle baglantili yapilan bisiklet yolu planlamalarini öncelikli olarak degerlendiriyor. Sadece bisiklet yoluna iliskin tespit edilen yapim maliyetinin belirli bir oraninda finansal destekte bulunuluyor. Nüfusu 3 binden fazla yerlesim alanlarinin bisiklet yolu proje basvurulari destek kapsaminda öncelikli olarak degerlendiriliyor. Maddi destek oranlari nüfusa göre degisiyor.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284